Panenka s červenou čočkou
Recept ještě nebyl hodnocenVepřová panenka se řadí mezi jemná masa a jejich příprava je snadná. Doměkka upečené plátky masa doplníme smetanovou červenou čočkou se slaninou a sušenými rajčaty.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vepřová panenka se řadí mezi jemná masa a jejich příprava je snadná. Doměkka upečené plátky masa doplníme smetanovou červenou čočkou se slaninou a sušenými rajčaty.…
Připravte lososa jednoduše v páře, zároveň s přílohou. Poté doplňte rybu chutnou omáčkou. Pro obzvláště náročné strávníky můžete ještě během vaření omáčky lehce a velmi…
Zvěřina je zajímavá svou výraznou vůní a chutí. Tu v tomto ragú ještě podpoříme přidáním ovoce. Nesmí chybět brusinky, které se zvěřinou tvoří osvědčenou kombinaci, a…
Rizoto patří mezi klasiku české kuchyně. Nehledejte však za tím krémovou italskou klasiku. To naše je přece jen jiné. Na pánvi orestujeme maso se zavařeným lečem,…
Mangold je surovina, které se mnohý kuchtík z neznalosti ještě stále vyhýbá. Dejte této zelenině šanci zazářit třeba v syté a voňavé podzimní polévce. K mangoldu je…
Tento recept kombinuje čerstvé houby s výraznými chutěmi sójové omáčky, kari a česneku, které připomínají čínskou kuchyni. Jídlo je jednoduché, rychlé a vhodné jak pro…
Králičí maso má jemnou chuť a není tučné. Když k němu přidáme čočku a houby, vznikne syté a lahodné jídlo. Skvělou chuť podpoří i červené víno, česnek a slanina.…
Kombinace lehké houby a sladké, křupavé zeleniny nabízí pestrou paletu chutí. Jemné pýchavky rychle nasáknou vůni paprik a koření, čímž vznikne chutný a lehký pokrm,…
Dýňová polévka je v českých domácnostech velmi oblíbená, obvykle se však připravuje pouze ze zeleniny. Vyzkoušejte masovou variantu dýňové polévky s uzeným. Využijete…
Sice se říká, že není nad poctivý masový vývar, ale i zeleninová polévka může být poctivá, vydatná a plná chutí. Polévka se dvěma druhy květáku a mrkví je skvělá a…
Tato vydatná polévka plná chutí zahřeje i zasytí. Jemnou chuť květáku doplníme výrazným kořením - skořicí, zázvorem a kurkumou. Vše zjemníme kokosovým mlékem, které…
Vynikající švédský pokrm Köttbullar si zamilujete doslova na první sousto. Jemné a skvěle dochucené masové kuličky v krémové omáčce a brusinkový rozvar tvoří dokonalou…
Využijte náš recept, podle něhož z odřezků prsního kuřecího masa vytvoříte nápaditou masovo-zeleninovou směs s jemnou a lahodně ochucenou omáčkou. Jako příloha se hodí…
S podzimním sychravým počasím přichází ideální čas na složitější vydatná jídla jako je tento vrstvený koláč. Místo těsta použijeme zelné listy a prokládáme je vrstvami…
Plněná kuřecí kapsa je oblíbená klasika, která se hodí i pro slavnostnější příležitosti. Náplň ze šunky, sýra, slaniny a krásně barevné zeleniny zaručí krásný efekt při…
Na Vánoce nesmí chybět kapr v trojobalu, dobře usmažený dozlatova. Zkuste vyměnit klasickou strouhanku za rozdrcené kukuřičné lupínky, kapr tak bude krásně křupavý a…
Dokřupava osmažené bramboráky, výborné dušené zelí a vyškvařená slanina sice nepatří mezi nejzdravější jídla, zato báječně chutnají. Vychutnat si je můžeme i se sklenicí…
Nasládlá šípková omáčka s jedinečnou a lehce natrpklou chutí se skvěle hodí jako doplněk ke kančímu masu. Šípky spolu s dobře zvoleným kořením a červeným vínem jeho chuť…
Pečínka z kančího masa není nic neobvyklého, můžeme si ji připravit doma nebo na ni zajít během zvěřinových hodů do restaurace. Pokud se rozhodneme připravit ji doma,…
Plátky dobře upečeného vepřového masa, vařené brambory a dušená růžičková kapusta s vyškvařeným špekem tvoří vydatné a lahodné jídlo, na kterém si určitě pochutnáte.
Tyto vepřové nudličky se zeleninou jsou lahodným pokrmem, inspirovaným balkánskou kuchyní. Kousky vepřového masa jsou marinovány a rychle osmaženy, což jim dodá…
Oběd bez polévky by u vás nebyl kompletní? Využijte tento velmi jednoduchý recept na vývar s bylinkovými nočky. Chutný, lehký, pěkně barevný a hlavně bleskurychle hotový…
Chcete ozvláštnit rybí vývar? Nebojte se experimentovat! Zkuste třeba variantu s kurkumou. Má významné benefity pro trávení, přidá zajímavou chuť i barvu a umožní vám…
Obědových inspirací není nikdy dost, obzvlášť těch snadných na přípravu. Pochutnejte si na vepřovém masu, s kapiovou omáčkou, podávaném s knedlíkem, který připravíte za…