Celerové lasagne
Recept ještě nebyl hodnocenV tomto výborném pokrmu vynikne v hlavní roli voňavý a lahodný celer. Použijeme ho k vrstvení místo těstovin, jako náplň pak poslouží bílé klobásy. Podáváme s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V tomto výborném pokrmu vynikne v hlavní roli voňavý a lahodný celer. Použijeme ho k vrstvení místo těstovin, jako náplň pak poslouží bílé klobásy. Podáváme s…
Masovou směs s kari jistě připravujeme pravidelně. Ozvláštnit se dá kořením, různými druhy zeleniny a nebo třeba také špetkou tradičního japonského čaje matcha. Omáčce…
Hrušky nepatří jen do moučníků. Vepřový plátek v kombinaci s jemnou omáčkou z bílého vína a smetany s restovanými hruškami vás svou lahodnou chutí jistě překvapí.…
Šípková omáčka na zeleninovém základu je lahodná a plná chutí. Spolu s domácím houskovým knedlíkem skvěle doplní pečenou zvěřinu ale i dušené hovězí. Uvařte ji k…
Vepřová líčka s žampionovou omáčkou mají díky šajvěji výraznou a lahodnou chuť, která je zjemněná smetanou. Pokrm se hodí spíše pro slavnostnější příležitosti a skvěle…
Vyzkoušejte netradiční zpracování hlávkového salátu do chutné zeleninové polévky. Díky jemné chuti si získá i děti a když ji doplníte křupavými krutonky, jen se po ní…
S přicházející jarní sklizní oblíbeného medvědího česneku přichází spousta možností, jak ho využití v kuchyni. Přidejte ho do krémové polévky s kuřecím masem a zeleninou…
Tato kedlubnová omáčka má dvě varianty. Jednu jemnější, se smetanou ke šlehání, která se přidává do pokrmu ještě před koncem vaření. A druhou výraznější s hustou…
Guláš je jedním z velmi oblíbených pokrmů nejen v naší kuchyni. Z kostek vepřového masa a koření připravíme lahodný základ, podlijeme pivem a podusíme doměkka. Na závěr…
Jídlo s kořeny v italské kuchyni, jehož název doslova znamená „rýže a hrášek“, je samostatným hlavním chodem. Jeho konzistence by měla být krémová, podobně jako u…
Šťavnaté kuřecí maso, voňavé žampiony a sladký hrášek tvoří skvělou kombinaci, která chutná celé rodině. Tento rychlý a snadný recept se hodí jak na běžný oběd, tak na…
Tuto krémovou polévku připravíme z brambor, batátů a řapíkatého celeru. Po rozmixování ji zjemníme smetanou. Na závěr do polévky přidáme nakrájený medvědí česnek, který…
Jemné filety candáta opečené s vůní tymiánu a doplněné svěžím hráškovým pyré představují vytříbený pokrm, který potěší milovníky ryb i bylinek. Elegantní jídlo plné…
Pokud máte rádi medvědí česnek, jistě si oblíbíte i tento pokrm z kuřecího masa, pórku, žampionů a medvědího česneku. Vše jen krátce osmažíte, podlijete vodou a podusíte…
Spojení jemně dušených kedluben, mladých brambor a křupavého salámu v sýrovém těstíčku nabízí netradiční, ale překvapivě harmonickou kombinaci chutí. Sytý a nápaditý…
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou patří mezi tradiční české pokrmy a každá hospodyňka má malinko jiný recept. Tahle ostřejší verze omáčky obsahuje celé kousky zeleniny…
Pokrm, který nabízí šťavnaté vepřové maso, doplněné o pestrou směs čerstvých paprik, cuket a křupavých fazolek. Použité suroviny dodávají jídlu bohatou chuť a svou…
Spojení vepřového masa a zelí je u nás velice tradiční. Vyzkoušejte připravit netradiční formu tohoto pokrmu. Umleté vepřové maso vytvarujte do placiček a podušené je…
Základem pro úspěšný start do nového dne snídaně, která zasytí na celé dopoledne. Krásně barevná omeleta je plná různých chutí. Kombinace pórku, hlívy ústřičné, kuřecího…
Podařilo se vám v lese najít pár jedlých ryzců? Můžete si z nich zkusit připravit falešnou račí polévku. Stačí vám k tomu jen pár základních surovin a trocha času.…
Lahodné kapustové závitky plněné mletým jehněčím masem a fetou, jsou doplněné výbornou rajčatovou omáčkou. Šťavnaté maso je dobře okořeněné a s omáčkou skvěle ladí. K…
Když se ochladí a člověk zatouží po něčem hřejivém, pórková polévka s houbami přijde vhod. Jemná chuť pórku se krásně doplňuje s výraznou chutí lesních hub. Ovesné…
Tato polévka z václavek je chutná a voňavá verze tradiční dršťkové. Místo drštěk jsou použity václavky obecné. V kombinaci s česnekem, majoránkou a mletou paprikou…
Neobvyklá kombinace sušených hub, celeru a kuřecího masa překvapí skvělou chutí. Doplňte kuřecí medailonky dušenou rýží nebo šťouchaným bramborem a vykouzlete chutný a…