Hlavička z jižních Čech
Recept ještě nebyl hodnocenOchutnejte jižní Čechy v každém soustě s tímto lahodným pokrmem, který vás zavede na cestu poznání regionální kuchyně. Hlavička, tradiční pokrm této krásné oblasti, láká…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ochutnejte jižní Čechy v každém soustě s tímto lahodným pokrmem, který vás zavede na cestu poznání regionální kuchyně. Hlavička, tradiční pokrm této krásné oblasti, láká…
Jehněčí maso je velmi kvalitní maso, jemné na chuti a zároveň je skvělým zdrojem železa a zinku. Připravte z kousků plecka lahodný guláš, do kterého dáte také…
Zadělávané kedlubny jsou skromné, ale chutné jídlo, které připravovaly už naše babičky. Připomeňte si ho s tímto receptem a určitě si pochutnáte. Podávejte je se…
Šťavnatá vepřová kýta pečená v troubě se skvěle hodí na nedělní oběd. Pečeme ji s plátky citronů a výpek ochutíme hořčičnými semínky, bylinkami a šafránem. Výsledkem je…
Klasická smetanová omáčka vonící koprem, podávaná s vařenými vejci, je pokladem české kuchyně. Pokud ji chcete trochu ozvláštnit, zkuste vejce před podáváním obarvit v…
Velikonoční polévka z jednoho hrnce má původ v dobách dávno minulých. Když se ještě dříve vařila v domácnostech šunka, vzniklý vývar se použil jako základ polévky,…
Pikantní dršťky jsou výzvou pro milovníky výrazných chutí. Tento tradiční pokrm, připravovaný z hovězích drštěk, se díky pikantní paprikové omáčce a voňavému koření…
Masová nádivka bude určitě vítaným zpestřením sváteční velikonoční tabule. Lze ji připravit i dopředu a chutná jak teplá tak studená. Pokud ji dobře okořeníte a zapečete…
Součástí zdravého a vyváženého jídelníčku by měly být luštěniny, které jsou bohaté na vlákninu. Čočka s kořenovou zeleninou, podávaná s vajíčkem na tvrdo, vám určitě…
Mezi jednu z nejvíce opomíjených surovin v kuchyni patří bezesporu vnitřnosti. I takové ledvinky umí být při správné úpravě chutnou delikatesou. Ledvinky na špeku…
Tuto zajímavou pomazánku ocení obzvláště milovníci hub. Žampiony v netradiční kombinaci s mandlemi a rozmarýnem chutnají skvěle. Pomazánku odlehčíme vyšlehanou smetanou,…
Jednoduchá polévka inspirovaná indickou kuchyní přináší příjemnou chuť kari koření. Pro výraznější a ostřejší chuť můžeme použít namísto koření kari pastu. Na závěr…
Polévka, kterou můžete s klidem nabídnout i vegetariánům. Sice zde ředkvičky utrpí na barvě ztrátu kytičky vařením, ale na chuti jim nebude co vytknout. Jednoduše zdravá…
Jako veselé a chutné velikonoční pohoštění můžeme hostům nabídnout želatinové bábovičky se zeleninou. Když použijeme formičky v jarních motivech, bude toto zajímavé…
V této polévce ochutnáme netradiční kombinaci hříbků a chřestu. Příprava je snadná a rychlá, během chvíle můžeme podávat horkou a voňavou polévku, která všem jistě…
Chcete potěšit dortem někoho, kdo sladké zákusky nevyhledává? Vyrobte slaný dort na bázi vaječné tlačenky a toustového chleba. Vrstvy propojené tvarohovou vrstvou…
Jemné králičí maso je při správné přípravě velmi delikátní. Jeho chuť vhodně doplňuje pečený česnek a slanina, která mu dodá šťavnatost. Maso podáváme s bramborovo…
V této netradiční zeleninové polévce zužitkujeme ředkvičky opravdu celé i se zdravými zelenými lístky. Pojí se v ní mnoho chutí a vůní koření a čerstvých bylinek. Díky…
V této netradiční zeleninové polévce zužitkujeme ředkvičky opravdu celé i se zdravými zelenými lístky. Pojí se v ní mnoho chutí a vůní koření a čerstvých bylinek. Díky…
Kuskus připravíme velmi snadno, ani se nemusí vařit. Stačí ho zalít horkým vývarem. Podáváme ho promíchaný s restovanou zeleninovou směsí a sýrem cottage. Na závěr jídlo…
Zaječí maso patří dnes již mezi zřídka používané v našich kuchyních, což je veliká škoda. Pokud se vám do rukou dostane pár výborných zaječích stehen, připravte je s…
Příroda se pomalu zelená a začínají pomalu růst mladé kopřivy. Nevíte jak tuto bylinu využít? Vsaďte na lahodné smažené karbanátky, které kromě kopřiv obsahují také…
Vepřové kotlety dušené spolu s cherry rajčátky a balkánským kořením čubrica. Pikantní chuť ještě zvýrazní sezónní medvědí česnek. Maso je díky dušení v omáčce křehké a…
Jehněčí maso je lehce stravitelné, je vhodné i při dietách. Vůně mladé jehněčiny je příjemná, proto nepotřebuje marinádu ani výrazné ochucování. Pokud si jej chcete…