Vepřové maso a žampionové pyré
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji zpěníme cibuli a přidáme nakrájené maso, osolíme a opepříme, přidáme trochu čili a orestujeme doměkka, podle potřeby podlijeme vodou nebo vývarem.Na másle…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji zpěníme cibuli a přidáme nakrájené maso, osolíme a opepříme, přidáme trochu čili a orestujeme doměkka, podle potřeby podlijeme vodou nebo vývarem.Na másle…
Nejdříve si očistím žampiony, které překrojím napůl a poté krájím na plátky. Dále si najemno nakrájím cibulku a česnek. Cibuli zpěním na másle, poté přidám žampiony,…
Batát očistíme a nakrájíme na zhruba 0,5-1 cm hrubá kolečka, která pomažeme olivovým olejem a posypeme kořením (pepř, sůl, kmín). Vložíme do rozehřáté trouby na 180…
Cibulová omáčka se žampióny: V kastrolku rozpustíme máslo, přidáme sekanou cibuli, na kolečka či plátky pokrájenou mrkev, ředkev a žampióny. Za stálého míchání podusíme…
Z mouky a vejce vypracujeme pružné těsto, které vyválíme na velice tenkou placku. Nařežeme tagliatelle silné asi 0,5 – 1 cm a dlouhé asi 25 cm. Těstoviny vložíme do…
Do hrnce dáme očištěnou nakrájenou zeleninu, osolíme a dáme vařit - cca 20 minut. Polévku případně ještě dochutíme solí a nakonec přidáme pažitku.Šunku nakrájíme na…
Filety bez kůže z tmavé tresky osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Ty pak na kousku másla osmažíme z obou stran lehce dozlatova.Smažené filety odložíme na…
Plát masa osolíme z obou stran, z vnitřní natřeme hořčicí, doprostředka položíme vyšší pláty sýra uříznuté z prostředka, dáme je za sebou, na sýr dáme stejným způsobem…
Na másle osmažím očištěné žampióny, nakrájené na kousky. Jakmile jsou podušené, přidám mouku a krátce orestuji. Přiliji vývar.Nechám 15 minut provařit, poté přidám 1…
Ve woku lehce osmažíte na olivovém oleji šalotku, přidáte nadrobno pokrájené stonky celeru. Pokud se vám zdají tuhé, přidáte lžíci vody a necháte vydusit, potom přidáte…
Nejprve si uvaříme jazyky doměkka ve slané vodě s pepřem, jalovcem, cibule a bobkového listu. Při vyndání jazyky očistíme (svlékneme) a nakrájíme na plátky. Cibuli si…
Do mixéru vložíme společně očištěné žampióny a kešu ořechy (namočené den předem).Přidáme 100 ml vody a vše rozmixujeme.Když je vše rozmixováno na jemnou kaši, přidáme…
Pečená zelenina: Troubu rozehřejte na teplotu 180 °C. Očištěný pórek nakrájejte na 10 cm špalíky a ty ještě příčně rozčtvrťte. Žampiony, ředkvičky nakrájejte na čtvrtky.…
Brambory dobře omyjeme, podle potřeby očistíme kartáčkem a uvaříme ve vodě jen do poloměkka.Vlažné pak pokrájíme na silnější plátky.Očištěné žampiony nakrájíme na…
Nejprve oloupeme a vydlabeme žampiony. Snažíme se je vydlabat co nejvíce, ať se do nich vejde co možná nejvíce náplně. Na drobné kostičky nakrájíme cibuli a slaninu.…
Na oleji orestujeme cibuli do hněda, přidáme nakrájená játra a srdce, zarestujeme, přidáme protlak, papriku, zamícháme a podlijeme pivem (já jen desítkou kvůli dětem) a…
Vývar přivedeme k varu, přidáme na kousky nakrájený pórek, natrhané vařené kuřecí maso, žampiony nakrájené na plátky a špenát. Povaříme 10 minut.Osolíme, opepříme a…
Cibuli nakrájejte najemno. V hrnci rozehřejte olej a cibuli pozvolna opékejte dozlatova.Krémové žampiony nakrájejte na plátky a přidejte k cibuli. Občas promíchejte.…
Žampiony očistíme, osušíme, odkrojíme nožičky a vydlabeme vnitřek. 16 kloboučků necháme na špízy, ostatní pokrájíme na plátky do polévky. Oba sýry nastrouháme. Kloboučky…
Jemně naklepané a osolené řízky opečeme na rozehřátém oleji, vyjmeme je a uložíme na teplém místě.Olej slijeme, na pánev přidáme máslo, plátky žampionů, kolečka cibule a…
Žampiony očistíme, osušíme, odkrojíme nožičky a vydlabeme vnitřek. 16 kloboučků necháme na špízy, ostatní pokrájíme na plátky do polévky. Oba sýry nastrouháme. Kloboučky…
Žebírka nasolíme a okořeníme kořenící směsí čubrica nebo adžika. Zeleninu a žampiony pokrájíme na větší kusy, vložíme do remosky o průměru cca 25 cm a mírně osolíme.…
Na oleji orestujeme na plátky nakrájané šampiňóny.Pridáme tekvicu narezanú na maličké kocôčky a pražíme ďalej asi 3 minúty. Dochutíme nasekaným cesnakom, čiernym korením…
Stehna opláchneme, osušíme a dáme do kastrolu. Přidáme na půlměsíčky nakrájenou cibuli, bobkové listy a tymián. Zalijeme červeným vínem a necháme tak 4 hodiny odpočinout…