Kuře na porku se žampiony a hráškem, plněné hermelínem

Drůbeží maso Doba přípravy: 60 minut 13 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 60 minut 13 názorů

Suroviny 4 porce

1 celé kuře
čerstvý porek
200 g čerstvých žampionu
150 g mraženého hrášku
1 Hermelín
kousek másla
sůl
pepř
grilovací koření na kuře (bez soli)
voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Kuřátko si omyjeme, osolíme, opepříme, a posypeme grilovacím kořením ( i zevnitř ).

  2. Porek, žampiony nakrájíme na kostičky, přidáme k nim hrášek.

  3. Trošku teto směsi odložíme bokem, dáme jako nádivku spolu s hermelínem do kuřete.

  4. Na pekáčku si rozpustíme máslo, na máslo dáme porek, žampiony a hrášek, jemně osolíme, posypeme gril. kořením a chvilku prorestujeme. Na směs dáme kuře, podlejeme cca 2 dcl vody a pečeme v troubě do zlatova.

  5. Nádivka: Nakrájený porek, žampiony a hrášek smícháme dohromady, přidáme na kousíčky nakrájený hermelín , promícháme a naplníme vnitřek kuřete. Dutinu spíchneme jehlou, aby hermelín u pečení nevytekl.

Poznámka od kuchařky

Podáváme s bramborem.

Komentáře k receptu Kuře na porku se žampiony a hráškem, plněné hermelínem

Tématické fráze: kuře na pórku kuře s hermelínem pečené kuře na žampionech kuře na porku a žampionech kure na zampionech a porku kureci smes na porku žampiony na porku žampiony na porku kuře žampiony kuře žampiony pórek kuře na smetaně s hermelínem kuře hermelín kuře pórek kuře s žampiony s porkem kuře porek žampiony kuře s hráškem kuře na žampionech pecene kure na zampionech a porku kuře a hermelín kure na hermelinu