

Korzické maso s těstovinami
Suroviny 4 porce
- 1 kg hovězího zadního masa
- 10 dkg hladké mouky
- 30 dkg cibule
- svazek bylinek nebo 2 lžíce provensálského koření
- 20 dkg žampiónů nebo směsi hřibů
- 1 dl oleje
- 1 polévkové lžíce soli
- 1 litr hovězího vývaru
- 50 dkg těstovin
- 5 dkg másla
- 1 polévková lžíce soli
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na kostky 2 x 2 cm, obalíme v hladké mouce, rozpálíme pánev a na oleji maso zprudka osmažíme, přendáme do pečícího pekáče s poklicí, na pánev podle potřeby přilijeme olej a osmažíme na proužky nakrájenou cibuli, přidáme k masu.
Do pánve nalijeme polovinu vývaru a necháme výpek přejít varem. Očištěné houby nakrájíme na drobno a přidáme na maso, osolíme a okořeníme, zalijeme vývarem z pánve a pečeme v troubě při 200°C. 90 minut do měkka, po 45 minutách promícháme a podlijeme zbývajícím vývarem.
Těstoviny podle návodu uvaříme, zcezené promícháme se syrovým máslem. Na talíři posypeme sekaným libečkem, máme-li ho.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Korzické maso s těstovinami
-
Výborné
přidala jsem 3 plátky anglické,těstoviny nebyly tak jsme si maso dali s bramborovou kaší
foto a
+4
-
Recept mi nepřipadá vůbec složitý a právě hovězí maso chce čas.
Každý holt nemá tlakový hrnec.
Hovězí na houbách je výborná klasika, že si myslím, že recept bez fotky dlouho nebude -
Zajimavy zpusob upravy, jen skoda, ze tu Ivco nemas fotku.
A ten, komu se to zda pracne, muze prece pouzit jiny recept -
tak dobrou chuť
-
Tak to vytvořím v tlakáči za půl hodiny
-
rozdíl je hlavně v době tepelné úpravy za 90 minut v troubě změkne i desetiletá kráva a osmažení zatáhne maso , které zkřehne a není žvýkavé
-
Zdá se mi to zbytečně složité. Vlastně je to hovězí na houbách, že?
tak já bych osmažila cibuli, na ní to obalené maso v mouce, přidala houby, zalila vývarem a dusila