Korzické maso s těstovinami

Kralka005 Kuchařka: Kralka005

Doba přípravy: 2 hodiny 4 porce Hovězí maso 7 názorů

Suroviny

1 kg hovězího zadního masa
10 dkg hladké mouky
30 dkg cibule
svazek bylinek nebo 2 lžíce provensálského koření
20 dkg žampiónů nebo směsi hřibů
1 dl oleje
1 polévkové lžíce soli
1 litr hovězího vývaru
50 dkg těstovin
5 dkg másla
1 polévková lžíce soli
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky 2 x 2 cm, obalíme v hladké mouce, rozpálíme pánev a na oleji maso zprudka osmažíme, přendáme do pečícího pekáče s poklicí, na pánev podle potřeby přilijeme olej a osmažíme na proužky nakrájenou cibuli, přidáme k masu.

  2. Do pánve nalijeme polovinu vývaru a necháme výpek přejít varem. Očištěné houby nakrájíme na drobno a přidáme na maso, osolíme a okořeníme, zalijeme vývarem z pánve a pečeme v troubě při 200°C. 90 minut do měkka, po 45 minutách promícháme a podlijeme zbývajícím vývarem.

  3. Těstoviny podle návodu uvaříme, zcezené promícháme se syrovým máslem. Na talíři posypeme sekaným libečkem, máme-li ho.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Korzické maso s těstovinami

  • eva hubova eva hubova

    Výborné:-ppřidala jsem 3 plátky anglické,těstoviny nebyly tak jsme si maso dali s bramborovou kaší:-pfoto a:yes:+4

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Recept mi nepřipadá vůbec složitý a právě hovězí maso chce čas.
    Každý holt nemá tlakový hrnec.
    Hovězí na houbách je výborná klasika, že si myslím, že recept bez fotky dlouho nebude;-):-K:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    :-pZajimavy zpusob upravy, jen skoda, ze tu Ivco nemas fotku.
    A ten, komu se to zda pracne, muze prece pouzit jiny recept;-):yes:

    Odpovědět

  • Kralka005 Kralka005(autorka receptu)

    tak dobrou chuť

    Odpovědět

  • brendy brendy

    Tak to vytvořím v tlakáči za půl hodiny:-//

    Odpovědět

  • Kralka005 Kralka005(autorka receptu)

    rozdíl je hlavně v době tepelné úpravy za 90 minut v troubě změkne i desetiletá kráva a osmažení zatáhne maso , které zkřehne a není žvýkavé

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Zdá se mi to zbytečně složité. Vlastně je to hovězí na houbách, že?;-) tak já bych osmažila cibuli, na ní to obalené maso v mouce, přidala houby, zalila vývarem a dusila;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: hovezi maso s testovinami houby s těstovinami maso s těstovinami hovězí kostky s těstovinami hovězí na houbách s těstovinami houby s testovinou pečené maso s těstovinami houby s těstovinamy recept hřiby s těstovinami recept hovězí maso s těstovinami hovezi.na.houbach.s.testovinami uprava testovin-vretena recepty hovězí maso s těstovinami těstoviny s libečkem korzické špagety maso s testovinama maso obalene v mouce a osmažene recept maso dvou barev s těstovinami hovezi maso s testovinou recepty s testovinamy

Zapomněl/a jsem heslo