Rychlá omeleta s krůtími játry
Recept ještě nebyl hodnocenOčištěná játra nakrájíme na menší kousky, cibuli na proužky. Cibuli necháme zesklovatět na oleji a přidáme játra. Lehce je opečeme a přidáme na drobno nakrájenou papriku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Očištěná játra nakrájíme na menší kousky, cibuli na proužky. Cibuli necháme zesklovatět na oleji a přidáme játra. Lehce je opečeme a přidáme na drobno nakrájenou papriku…
Cibuli, mrkev nakrájíme na jemno, žampiony na kousky a osmahneme na sádle. Trochu podlijeme vodou, přidáme kmín, libeček, sůl, pepř a chvíli podusíme. Nalijeme 1 a 1/2…
Smícháme suroviny na těsto palačinek a necháme 30 minut odpočinou, aby se nám nelepilo na pánvičku. Po 30ti minutách rozehřejeme menší pánvičku (přibližně 16 cm),…
Vařené slepičí díly dáme do pekáčku, posypeme oběma druhy koření, v případě potřeby přisolíme. Podlijeme vývarem, poklademe plátky slaniny, dáme do trouby a pečeme asi…
Maso opláchneme, pokrájíme na drobnější nudličky a vložíme do misky, promícháme se lžící škrobu a zastříkneme sójovou omáčkou a necháme několik hodin (přes noc) v…
Nakrájím na tenké plátky cibulku a nechám ji zesklovatět na oleji.Poté přihodím hrst žampionů a nechám chvíli opékat.Mezitím vidličkou rozdrobím tofu a nakrájím na jemno…
Nudle si uvaříme podle návodu na sáčku. Do pekáčku v kterém budeme zapékat si dáme trochu oleje, přidáme nakrájenou cibuli a česnek, necháme osmažit, pak přidáme…
Maso naklepeme, opepříme a vetřeme masox, který jsme rozdrobili. Poklademe hranolkami sýra, stočíme do ruličky, sepneme párátky a obalíme v hladké mouce. Opečeme na…
Bramboru, květák a žampiony nakrájíme na menší kousky, mrkev a sýry nastrouháme a necháme na později.Na másle osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme…
Cibuli nakrájíme na hrubo a orestujeme. Přidáme žampióny nakrájené na čtvrtiny a česnek nakrájený na plátky. Vše orestujeme a podlijeme vodou. Dusíme zhruba 3 minuty. …
Všechnu očištěnou zeleninu si nakrájíme-žampiony na polovinu, papriku na drobné kostičky a cibuli na jemné půlměsíčky. Slaninu nakrájíme na menší kostičky a vložíme do…
Do máslem vymazané, zapékací mísy nakrájíme zeleninu podle chuti a na kostičky nakrájenou slaninku. Posypeme kořením na zeleninu (např. ratatouile), promícháme, pocákáme…
Těstoviny uvaříne dle návodu, scedíme je a polijeme rozpuštěným máslem smíchaným se solí a nasekanou natí. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme na…
Kuřecí prsíčka jsem si naložila z pátka na sobotu na čínu, ale udělala jsem jich moc, tak mi trochu zbylo naložených do neděle - co s nimi? Tak mě napadlo tato…
Omyté rybí filé potřeme citronovou šťávou rozmíchanou se solí a necháme na chladném místě 30 minut uležet. Poté filé přendáme do hrnce, podlijeme vínem a dusíme…
Rybí filety si prořízneme na větší plátky. V misce si smícháme najemno nastrouhanou kůru z půlky citronu (omytého), najemno nasekanou petrželku, olivový olej, sůl a…
Zeleninu ogrilujeme na troše oleje, nakrájíme na kousky odpovídající soustům a pak lehce osolíme. V misce zamícháme všechny suroviny včetně nasekaných bylinek a…
Maso nakrájíme na malé kostky, okořeníme pepřem a grilovacím kořením, osolíme a restujeme na oleji v pánvi. Až se zatáhne, přilijeme trošku vody a dusíme. Žampiony…
Kapra i s kůží naporcujeme, osolíme, dobře potřeme olejem, trochu opepříme a necháme 20 min odležet. Cibuli zpěníme na oleji, přidáme žampiony a osmažíme je. Porce kapra…
Soju 15 minut povaříme v bujónu a přecedíme. Na velkou pánev nebo wok dáme na nudličky nakrájenou cibuli, papriku, rajčata, na plátky nakrájené žampiony a 5 minut…
Do masa dáme sůl, pepř, strouhanku a koření do mas. Rozkrájíme si žampion na osminky. Z masa děláme kuličky. Střídavě napichujeme na špízovou jehlu kuličky a žampion,…
V hrnci rozehřejeme olej vsypeme cibuli a opékáme až bude krásně zlatá. Odebereme na talíř. Stehna poprášíme okořeněnou moukou a opečeme. Maso zalijeme vývarem přidáme…
Mleté masou propracujeme s namočeným pečivem, vejci, kořením. Osvědčilo se mi česnek nastrouhat na jemném struhadle. Po propracování masy, necháme odpočinout a pak…
Připravíme si marinádu: šťáva i kůra z citrónu, sůl, pepř, petrželová nať nasekana na drobno, trocha oleje, promícháme. Tresku i lososa si nakrájíme na kousky, a dáme…