Zdravé karbanátky z parního hrnce

hanisska Kuchař: hanisska

Drůbeží maso 2 názory

Suroviny

Karbanátky:
500 g mletého krůtího masa
250 g krůtích jater
velká mrkev
kousek pórku
5 žampionů
2 lžíce zakysané smetany
vajíčko
strouhanka dle potřeby
Pórková omáčka:
pórek
párek
Solamyl
voda
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Karbanátky: Mleté maso smícháme s najemno nakrájenými játry, nastrouhanou mrkví, nakrájeným pórkem a žampiony na kostičky.

  2. Přimícháme smetanu, vajíčko a strouhanku. Děláme malé placičky a paříme asi 30 minut.

  3. Omáčka: Osmažíme nakrájený párek a pórek, zalijeme vodou a podusíme, zahustíme solamylem.

Poznámka

Karbanátky jdou dělat i smažené ... je to také moc dobré a když se udělají malinké, tak nebudou ani tak nasáklé olejem. Jenom jsem je zkoušela smažit bez těch jater.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Zdravé karbanátky z parního hrnce

  • spagetka spagetka

    Určitě dobré, pro nás ale bez párku ;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Díky za nápad, myslím, že něco podobného tady už je a určitě je fajn, že přibývá receptů pro parní hrnec;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: zdravé vaření v páře recepty parní hrnec recepty karbanátky v páře recepty v parním hrnci,zdravé vaření karbanátky na páře recepty pro parní hrnec zdravý hrnec recepty z parniho hrnce recepty do parního hrnce zdravy karbanatek konské karbanátky parní hrnec kuchařka krůtí karbanátky zdravé karbenátky fritovaci parni hrnec recepty parní hrnec diskuze karbenatky na paře hrnec na zdravé vaření karbenátky zdravé recepty parni hrnec

Zapomněl/a jsem heslo