Špagetová omeleta
Recept ještě nebyl hodnocenNa pánvi s kouskem másla osmažíme drobně pokrájenou slaninu, cibulky, papriku, česnek a žampion. Přidáme vařené špagety (například ty, které nám zbyly od oběda), vše…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na pánvi s kouskem másla osmažíme drobně pokrájenou slaninu, cibulky, papriku, česnek a žampion. Přidáme vařené špagety (například ty, které nám zbyly od oběda), vše…
1/Nakrajime si cibuli na kosticky, cesnek na platky a v hlubokem hrnci zpenime vse na oleji a promichame tak, aby se cesnek neprichytil. 2/Mezitim si ocistime a…
Kuřecí horní stehna vyválíme v koření a osolíme. Dáme do pekáčku a do trouby předehřáté na 200 °C. Pečeme 60 minut, v polovině pečení stehna obrátíme.K pečeným kouskům…
Na tuto pizzu můžeme použít buď těsto listové mražené z obchodu nebo si těsto připravíme sami. Postup na těsto kynuté bude pod fotkami. Na pizzu z listového těsta…
1. Nejprve si připravíme a naložíme maso - nasolíme a dáme do misky s trochou oleje a kořením. Očistíme žampiony a nakrájíme každý zhruba na čtyři silné plátky. Jablko…
1. Maso nakrájíme, promícháme s olejem a kořením, v mikrovlné troubě asi 4-5minut vaříme při 750W. v půlce doby promícháme. 2. Žampiony nakrájíme na kousky, pórek na…
Maso dáme do mísy, přidáme nadrobno pokrájené okurky a žampiony, nastrouhaný česnek, vejce, ochutíme solí, pepřem, majoránkou a částí drobně pokrájené slaniny. Vše dobře…
Půlky kapra omyjeme, osušíme. Na kůži uděláme zářezy. Do zářezů vložíme vždy plátek citronu a plátek česneku. Stranu, kde není kůže, potřeme sardelovou pastou. Kapra…
Pohanku propláchneme, zalijeme 1.5-násobkem vody, osolíme a přidáme sušené bylinky dle chuti (kdo chce, může přidat i kostku zeleninového bujonu, já se mu ale raději…
Vepřová panenka s bylinkami Umytou vepřovou panenku nakrájíme na 3 tlustější medailonky (výška cca 2-3 cm), nožem zlehka naklepeme, vložíme do mikrotenového sáčku…
V kastrolu zahřejeme olej s máslem a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a na jemné plátky nakrájené žampiony. Osolíme a opepříme. Vaříme dokud žampiony…
Cibuli nakrájíme na hrubo a orestujeme. Přidáme žampióny nakrájené na čtvrtiny a česnek nakrájený na plátky. Vše orestujeme a podlijeme vodou. Dusíme zhruba 3 minuty. …
Do mírně naklepaného kuřecího masa uděláme ostrým nožem kapsu, kterou vyplníme nádivkou a uzavřeme párátky nebo jehlami. Osolíme, opepříme, poprášíme moukou a opečeme na…
Z mouky, mléka, cukru, droždí, 1 vejce, vody a 2 až 3 lžic olivového oleje zaděláme kynuté těsto - žádná věda, jde o klasické kynuté těsto - necháme na teple vykynout.…
Nakrájím na tenké plátky cibulku a nechám ji zesklovatět na oleji.Poté přihodím hrst žampionů a nechám chvíli opékat.Mezitím vidličkou rozdrobím tofu a nakrájím na jemno…
Cukety omyjeme a nahrubo nastrouháme. Necháme vypotit. Mezitím pokrájíme rajčátka v oleji na drobné kousky. Česńek oloupeme a prolisujeme. Žampiony omyjeme a …
Květák rozebereme na růžičky a předvaříme v osolené vodě. Mezitím nakrájíme papriku a tofu na kostičky, žampiony na plátky.Předvařený květák smícháme s tofu, paprikou a…
Kuřecí prsa rozkrojíme, přes fólii naklepeme, osolíme a opepříme a poklademe lístky špenátu. Pevně zavineme, spíchneme párátkem a obalíme v hladké mouce. Zprudka opečeme…
Pražmu osolíme, opepříme a polijeme šťávou z citronu. Na pánev dáme kousek másla a položíme filety z ryby. Osmahneme z obou stran, asi 5 minut z každé strany. Houbovou…
Lososa nakrájíme na plátky‚ mírně osolíme a okořeníme kořením na ryby a necháme chvilku odpočinout. Do parního hrnce dáme do první misky zeleninu,do druhé misky…
Na pánev dáme nakrájenou slaninu, pak na ní, když pustí tuk, zpěníme cibuli a přidáme nakrájené nožičky žampionů, osolíme a opepříme, podusíme.Zapékací mísu vymažeme…
Rybí filé rozmrazíme a kostky osušíme. Osolíme, okořeníme drceným kmínem a dáme na olejem vymazaný pekáček. Žampióny neloupeme, jen důkladně očistíme, opláchneme,…
Stehna osolíme, opepříme, posypeme kmínem, zatáhneme na oleji a vyndáme je na talíř. Zeleninu nakrájíme na hrubší kousky, opečeme na oleji dozlatova. Přidáme všechno…
Jako první jsem udělala kvásek. V hrnku jsem smíchala trochu vlažné vody, droždí, špetku cukru a dvě lžíce hladké mouky. Kvásek jsem nechala vzejít na teplém místě.Do…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Pestrobarevné noky nadchnou vzhledem i chutí. Víte, jakou barvu získáte ze šafránu nebo inkoustu ze sépie?
Jste vystresovaní z Vánoc? Tyto potraviny vám je pomůžou přežít v klidu a míru
Expertka radí: Jak a kde v lednici skladovat medvědí česnek? Vlhká utěrka je nezbytností, důležité je i správné místo v lednici