Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči v pomalém hrnci
Recept ještě nebyl hodnocenHovězí oháňka na mrkvi, pomeranči a pivu je dokonalým spojením bohaté chuti masa, jemné sladkosti zeleniny a svěžího citrusového nádechu. Pomalu dušená v hrnci získá…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči a pivu je dokonalým spojením bohaté chuti masa, jemné sladkosti zeleniny a svěžího citrusového nádechu. Pomalu dušená v hrnci získá…
Brokolici a květák nakrájíme na drobné růžičky.Pokud máme zeleninu čerstvou, tak ji na chvíli necháme spařit na páře nebo uvaříme, aby změkla. Mraženou zeleninu jen…
Jemné a šťavnaté bažantí maso je opravdová pochoutka. Aby nebylo suché, prošpikujeme ho slaninou a poté dusíme v bílém víně. Omáčku dochutíme kompotovanými jeřabinami,…
Maso nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Na oleji zpěníme cibuli a česnek. Přidáme kari pastu, chvíli restujeme a přihodíme maso. Necháme kousky masa zatáhnout a…
Mleté maso smícháme s kořením a osolíme. Hodně ho prohněteme, abychom z něj dostali přebytečný vzduch a lépe nám držely kuličky.Na pánvi rozpálíme olej s curry pastou a…
Sojové plátky 10 minut povaříme v osolené vodě ochucené směsí bylinek (používám sušený libeček, celerovou nať a petrželku) nebo kostkou zeleninového bujonu. Poté plátky…
Tradice pojídání hus na svatého Martina sahá až do středověku. Tradice se mají dodržovat a proto vyzkoušejte husu dozlatova upečenou, s křupavou kůrčičkou a plněnou…
Jemná kuřecí játra potřebují výraznější doprovod – sladké dezertní víno a ostrý pepř představují solidní dvojici, která vyzdvihne paštiku mezi prvotřídní delikatesy. Pak…
Do studené vody vložíme dva omyté kousky tilapie a vaříme asi 20 minut s kouskem mrkve, celeru a pokrájene zelené jarní cibulky. Krátce před dovařením rybích kousků…
Tento sladký chlebíček připravíme velmi snadno. V těstě, které díky výraznému koření krásně voní, se skrývají sladké brusinky. Nastrouhané hrušky dodávají těstu vláčnost…
Smícháme vejce s olejem, solí, pepřem a zbytkem surovin. Metličkou prošleháme. Maso nakrájíme na větší hranolky. Naložíme do ochucených vajíček a necháme asi 2 hodiny…
Kuřecí prso rozkrojíme na dva tenčí plátky.Uděláme kašičku z oleje, hořčice, česneku a zázvoru.Plátky masa lehce naklepeme, jemně osolíme a opepříme. Natřeme kašičkou a…
Nevíte, jak zužitkovat bohatou úrodu ze zahrádky? Uchovejte si chuť čerstvé zeleniny i do zimních měsíců a připravte perfektní cuketovou omáčku s rajčaty a paprikami,…
Kuřecí maso opláchneme, osušíme a mírně přes folii naklepeme. V misce si rozmícháme olivový olej, sušený zázvor, kouřovou sůl, nadrcené bylinky, zamícháme a vetřeme do…
Červenou řepu omyjeme a bulvy oloupeme. Připravíme marinádu z oleje, 3 ČL česneku, 1 ČL zázvoru, soli, pepře a šťávy z 1/2 citronu. Oloupané bulvy propícháme a…
Kuřecí čtvrtky opláchneme, osušíme, posypeme solí a zázvorem. Do každého kusu vsuneme pod kůži plátek másla. 3 plátky másla dáme do pekáčku, přidáme nakrájený česnek,…
Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky nebo kostky, posolíme, opepříme, posypeme mletým zázvorem, zakápneme troškou sojové omáčky a trošku posypeme maizenou nebo solamylem.…
Smíchejte zvlášť suché a tekuté přísady. Poté za stálého míchání přilévejte tekutinu do suché směsi.Míchejte rukama asi 3 minuty, dokud se ingredience dobře nepropojí.…
Dýňová polévka s kari kořením a zázvorem vás doslova rozehřeje. Skvěle se hodí jako sytí podzimní večeře, jen tak s oblíbeným pečivem. Posypka z restované slaninky udělá…
Fazole namočené přes noc ráno slijeme a zalité čistou vodou asi 5 cm nad fazole vaříme 3-4 hodiny. Kontrolujeme hladinu aby nakonec nebyly nasuchu.Ve velké hluboké pánvi…
Chutney nebo také čatní pochází z Indie a jde o omáčku výrazné chuti. V chutney připraveném z rebarbory se skvěle snoubí její kyselkavá chuť s aromatickým zázvorem,…
Kachní prsa nařízneme na kůží do tvaru mřížky. Smícháme olej se všemi přísadami a maso naložíme, důkladně v marinádě obalíme. Necháme marinovat minimálně 2 hodiny.…
Prsa naložíme. Napřed jejich kůži mírně nařízneme do mřížky. Do hmoždíře dáme sečuánský pepř, rozmarýn, tymián, zázvor, chilli semínka a rozdrtíme. Touto směsí potřeme…