Kari tykev na sladko
Recept ještě nebyl hodnocenDo hlbšej panvice dáme olej a rozohrejeme ho. Vložíme nadrobno nakrájanú cibuľu, rascu, kari pastu a kurkumu. Za stáleho miešania pražíme asi 3 minúty.Vložíme na hrubé…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do hlbšej panvice dáme olej a rozohrejeme ho. Vložíme nadrobno nakrájanú cibuľu, rascu, kari pastu a kurkumu. Za stáleho miešania pražíme asi 3 minúty.Vložíme na hrubé…
Udělám si z vajec, hladké mouky a mléka \"palačinkové\" těsto, přidám do něj sůl, pepř, majoránku, oregáno a rozmačkaný česnek (těmito ingrediencemi nešetříme, ať má \…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle chuti, ale spíš aby byly trošinku tvrdší. Ve velké míse si smícháme na nudličky nakrájenou šunku, čínské zelí, okurku a sýr.…
Uvařené a oloupané vychladlé brambory protlačíme mřížkou na br. salát do mísy. Okurku a cibuli nakrájíme na kostičky. Řapíkatý celer očistíme a odstraníme z něj vlákna,…
Ve větší uzavíratelné misce smícháme ze všech ingrediencí marinádu. Očištěné maso nakrájíme na velikost soust a dáme do misky. Dobře promícháme a necháme v chladu 30…
Mäso nakrájame na rezance. Papriku narežeme na pásiky a kapustu rozoberieme na listy.Rozpálime olej na panvici, vložíme mäso a restujeme cca 5 minút.Pridáme listy…
Zeleninu pokrájíme na nudličky (papriku, mrkev, zelí), cibuli na tenčí měsíčky, porek na kolečka. Dáme zprudka osmahnout na olej, jen krátce, aby byla mrkev křupavá,…
Mleté maso smícháme s nakrájenou cibuli, kořením a ostatními surovinami. Pořádně prohněteme a necháme chvíli odpočinout.Papriky vydlabeme a očistíme od zrníček. Naplníme…
Ledový salát i čínské zelí natrháme na kousky. Rajčata a mozzarellu nakrájíme, vše společně promícháme.Přidáme bazalku a bylinkovou sůl podle chuti a opět promícháme.
Těstoviny uvaříme a uvařené prolijeme v sítu studenou vodou, aby byly ihned studené a nebyly slepené.Vložíme do mísy, přidáme nakrájenou zeleninu, jogurt, majolku,…
Kačacie stehná posypene drvenou rascou a osolíme. Dáme do pekáča, zakryjeme a v rúre na 150 °C pečieme bez odkrývania asi 3-3,5 hodiny.Hokaido zbavíme semienok a…
Z kuracích nožičiek opatrne odlúpneme kožu tak, aby sa nôžky dali naplniť.Na každú nožičku položíme plátok slaniny, nadrobno nasekanú časť feferoniek (podľa chuti) a po…
Rybacie filety osolíme, okoreníme a na každý uložíme silnejší plátok slaniny. Prehneme a zopneme ihlou.Na panvici na oleji orestujeme rýchlo filety z oboch strán.Potom…
Maso nakrájíme na tenké menší plátky.Do misky dáme vejce, škrob, koření a prošleháme. Maso vložíme do směsi, promícháme a vložíme na pánev s rozpáleným olejem a opečeme.…
Na vašem talíři nemusí být jen jídla s masem. Chcete-li přichystat velmi chutnou a přitom sytou porci zeleniny, zkuste ji se smaženou rýží. Propojení chutí a asijských…
Jednoduchá smažená rýže i s opravdu malými zbytky zeleniny, vejcem a ždibci masa je překvapivě po správném dochucení lahůdkový a plnohodnotný pokrm. Můžete na ni…
Výborný velikonoční salát připravíme z čínského zelí a vajec uvařených natvrdo. Ředkvičky dodají salátu příjemnou štiplavou chuť. Dále přidáme párky a sýr a na závěr…
Těstoviny s tuňákem a zeleninou tvoří chutný salát, který se hodí jako lehká večeře. Šťáva z tuňáka těstoviny krásně obalí, propojí chutě a doplní křupavost ředkviček,…
Tilápie je sladkovodní ryba oblíbená pro své jemné bílé maso. Nemá výraznou rybí chuť, a tak ji obvykle tolerují i ti, kteří si v rybách jinak příliš nelibují. Doplněná…
Křehké listy čínského zelí tvoří základ tohoto svěžího salátu, v němž hlavní roli hraje jihoamerické aromatické koření chimichurri – směs bylinek, česneku a koření.…