Sumeček africký s čínskym zelím

Ryby Doba přípravy: 30 min 3 názory

Ryby Doba přípravy: 30 min 3 názory

Suroviny 1 porce

1 filet sumečka afrického
1 čínske zelí
sůl
bílý jogurt nebo kyselá smetana
Marináda :
1 svazeček koriandrové natě
asi 1 cm kousek zázvoru
1 feferonka
2 lžíce olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Na marinádu nasekáme koriadrovú vňať, nastrúhame zázvor, nasekáme feferonku a premiešame s olejom.

  2. Na panvicu dáme 1 lyžicu oleja, vložíme rybu a jemne osolíme. Navrch rozotrieme polovicu marinády a na strednom plameni opekáme cca 7 minút.

  3. Potom rybu otočíme a navrstvíme na ňu druhú polovicu marinády. Rybu posunieme na jednu stranu a na druhú stranu dáme narezanú čínsku kapustu. Opekáme spoločne asi 5-7 minút (podfľa hrúbky ryby, kapustu občas premiešame.

  4. Na tanier rozložíme kapustu a na ňu uložíme rybu a prelejem trochou jogurtu alebo kyslej smotany. Ihneď podávame.

Poznámka od kuchařky

Kúpila som si sumčeka afrického a bola som zvedavá, ako vyzerá. Tak som zistila, že najväčšia chovňa tejto ryby v Európe je na Slovensku : http://sumcekomega.sk/2016/03/09/najvacsia-chovna-...

Komentáře k receptu Sumeček africký s čínskym zelím

Tématické fráze: sumeček africký příprava sumeček africký - filet recepty sumecek africky recept sumeček africký recepty sumeček recept recept na afrického sumečka priprava sumecka africkeho sumeček africký sumeček recepty jak připravit sumecka africkeho recept na sumeček africký sumeček africký připrava sumečka připrava sumeček africky africký sumeček na zelenině recept recepty ze sumečka afrického recept na sumečka afrického zapeceny sumeček africký - filet recepty sumeček příprava recept africký sumecek