Bramboráčky se zelím a slaninou

recepty73 Kuchař: recepty73

4 porce Bramborová jídla 0 názorů

Suroviny

Bramboráčky:
1 kg brambor - oloupaných, jemně nastrouhaných
2 rozšlehaná vejce
sůl
pepř mletý
majoránka
česnek
drcený kmín
hladká mouka nebo strouhanka na zahuštění těsta
Dále:
kysané zelí - okapané
300-400 g libovější anglické slaniny (nebo moravské, paprikové... )
olej nebo sádlo na smažení
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, přidáme do nich vejce, dle chuti majoránku, sůl, pepř a rozetřený česnek. Vše dobře promícháme a dle potřeby zahustíme moukou nebo strouhankou. Řidké těsto naléváme naběračkou nebo lžící na pánev s rozpáleným olejem a smažíme z obou stran dozlatova bramboráčky.

  2. Slaninu pokrájenou na plátky osmažíme na suché pánvi dozlatova.

  3. Zelí necháme na cedníku okapat. Neproplachujeme!

  4. Horké bramboráčky prokládáme zelím s osmaženou slaninou a podáváme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 22 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramboráčky se zelím a slaninou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: bramboráky se zelím a slaninou bramborak se slaninou a zelim recept křupavé bramboráčky se zelím a slaninou bramboráčky z rozšlehaných brambor

Zapomněl/a jsem heslo