Houskový pudding Retro
Recept ještě nebyl hodnocen5 dkg másla utřeme se 3 žloutky a 6 dkg cukru, přidáme na nudle nakrájené rozinky asi 3 dkg a citronádu. Vmícháme 20 dkg na plátky nakrájených a mlékem navlhčených…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
5 dkg másla utřeme se 3 žloutky a 6 dkg cukru, přidáme na nudle nakrájené rozinky asi 3 dkg a citronádu. Vmícháme 20 dkg na plátky nakrájených a mlékem navlhčených…
Maso nakrájíme na tenké plátky a ohřejeme. Žemle rozkrojíme, spodní část vydlabeme a naplníme ji teplými fazolemi.Na fazole rozdělíme maso, na které přijdou plátky…
Lososa nakrájejte na drobné kousky. Vložte do misky, zasypte drobky žemle, přilijte vejce a ochuťte koriandrem, solí a pepřem. Špenát nakrájejte na jemné proužky a…
Na pečící papír na plechu rozložíme kuřecí stehýnka, osolíme je a potřeme olejem nebo máslem a ve vyhřáte troubě je dočervena upečeme. Zvlášt připravíme nádivku-žemle…
Vařené uzené maso nakrájíme na kousky a umeleme na masovém strojku současně s opraným nakrájeným syrovým vepřovým masem a se žemlí, zvlhčenou vodou (a vymačkanou).…
Z masla a mouky si udelame jisku ,zredime mlekem a povarime.Do husteho besamelu vlozime spenat,osolime a podusime.Zemle rozkrojime na pric,vydlabeme stridku a naplnime…
Předvařenou řepu oloupeme a nastrouháme najemno do mísy s česnekem, přidáme vejce, sůl, pepř, bylinky, promícháme a zahustíme strouhankou ze dvou starších rohlíků, které…
Slaninu nakrájíme na kostečky, necháme rozškvařit a osmažíme na ni na malé kostky nakrájenou žemli. Máslo utřeme se solí a vejci, přidáme osmaženou žemli, nastrouhané…
Patizony očistíme a nakrájíme na asi půlcentimetrové plátky, osolíme a necháme půl hodiny vypotit.Žemli rozmixujeme a smícháme s nasekaným česnekem a nasekanými…
Kuřecí stehna omyjeme a vykostíme tak, že z vnitřní strany špičkou nože přerušíme kolenní kloub, stehno podélně rozřízněte a vyjměte stehenní kost.Vykostěnou část lehce…
Žemle nakrájíme na kostičky a namočíme mlékem.Maso umeleme i s cibulí a česnekem.Přidáme vajíčko,lžíci mouky,sůl,pepř a namočenou housku.Propracujeme a podle potřeby…
Do misky vložíme změklé máslo, přidáme žloutek, sůl, bílý pepř. Vše společně vymícháme do pěny. Přidáme nakrájenou žemli, smetanu, nasekanou petrželku, hoblínky…
Ošúpané zemiaky uvaríme v osolenej vode, scedíme a 2x prelisujeme. Pridáme múku, vajce a spracujeme do kyprej hmoty. Do mäsa pridáme vopred namočenú a vyžmýkanú žemľu,…
Zelné listy chvíli povaříme v osolené vodě, aby změkly. Vepřové maso a slaninu nakrájíme na malé kousky a rozsekáme v mixéru. Rozsekané maso dáme do misky, přidáme…
Hamburgery jsou velmi oblíbeným jídlem po celém světě. Chutné a šťavnaté "hambáče" si můžeme snadno připravit i doma. Opečené housky, šťavnaté maso s rozteklým sýrem,…
Lehké, nadýchané tvarohové noky s jemně sladkou zálivkou jsou ideálním letním dezertem i hlavním chodem. Spojují v sobě svěžest čerstvých jahod a poctivou chuť tvarohu,…
Čerstvé lesní houby a opečená voňavá slanina udělají z houskových knedlíků naprostou lahůdku. Podávat je můžeme jen s jednoduše připraveným špenátem, případně je můžeme…
Šťavnatá roláda z kachního masa, plněná neotřelou nádivkou z jedlých kaštanů a sušených meruněk, se výborně hodí ke svátečnímu obědu. Podáváme ji s bramborovými knedlíky…
Rychlý, chutný a sytý jarní oběd můžete vykouzlit jen z pár kvalitních surovin. Kombinací voňavého uzeného masa, žemlí, vajíček a kopřiv nebo jiných zelených bylinek…