Kuřecí koruna
Recept ještě nebyl hodnocenNa pečící papír na plechu rozložíme kuřecí stehýnka, osolíme je a potřeme olejem nebo máslem a ve vyhřáte troubě je dočervena upečeme. Zvlášt připravíme nádivku-žemle…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na pečící papír na plechu rozložíme kuřecí stehýnka, osolíme je a potřeme olejem nebo máslem a ve vyhřáte troubě je dočervena upečeme. Zvlášt připravíme nádivku-žemle…
Slaninu nakrájíme na kostečky, necháme rozškvařit a osmažíme na ni na malé kostky nakrájenou žemli. Máslo utřeme se solí a vejci, přidáme osmaženou žemli, nastrouhané…
Patizony očistíme a nakrájíme na asi půlcentimetrové plátky, osolíme a necháme půl hodiny vypotit.Žemli rozmixujeme a smícháme s nasekaným česnekem a nasekanými…
Žemle nakrájíme na kostičky a namočíme mlékem.Maso umeleme i s cibulí a česnekem.Přidáme vajíčko,lžíci mouky,sůl,pepř a namočenou housku.Propracujeme a podle potřeby…
Na másle orestujeme nakrájenou slaninu s cibulí, přidáme houby, koření, osolíme a chvilku podusíme.Poté zalijeme vínem a necháme odpařit.Přilijeme vývar, vhodíme bylinky…
Rožky nakrájame na kocky.Rozohrejeme 1/3 masla a opražíme rožky dozlata s 1 PL vegety.Dáme celú lyžicu,plnka musí byť skoro až presolená,ale pri pečení soľ vsiakne do…
Ošúpané zemiaky uvaríme v osolenej vode, scedíme a 2x prelisujeme. Pridáme múku, vajce a spracujeme do kyprej hmoty. Do mäsa pridáme vopred namočenú a vyžmýkanú žemľu,…
Z másla a mouky udělat světlou jíšku. Zalije se mlékem a trochou šťávy z dušeného masa / když je /, rozšlehá se a uvaří hustá omáčka. Mezitím se nakrájí žemle a zalije …
Příprava: Kachnu vykostíme (kdo umí vykostit kuře, tak s tím nemá problém): Kachnu otočte prsy na prkénko a rozřízněte po páteři. Pak pomocí krátkého nože oddělíme…
Masové kuličky frikadeller Mleté maso smícháme se žemlí namočenou v mléce, vejcem, na másle zpěněnou cibulí a nadrobno nakrájenou paprikou. Vše ochutíme a vytvoříme…
Zelné listy chvíli povaříme v osolené vodě, aby změkly. Vepřové maso a slaninu nakrájíme na malé kousky a rozsekáme v mixéru. Rozsekané maso dáme do misky, přidáme…
Kuřecí stehna zespodu nařízneme podél dlouhé kosti až ke kloubu a odstraníme ji, kůži neodkrajujeme. Spodní tzv. paličky ponecháme s kostí.Připravíme nádivku. Pečivo…
Čerstvé lesní houby a opečená voňavá slanina udělají z houskových knedlíků naprostou lahůdku. Podávat je můžeme jen s jednoduše připraveným špenátem, případně je můžeme…
Šťavnatá roláda z kachního masa, plněná neotřelou nádivkou z jedlých kaštanů a sušených meruněk, se výborně hodí ke svátečnímu obědu. Podáváme ji s bramborovými knedlíky…
Z Tyrolska pochází spoustu skvělých pokrmů. Jedním z nich jsou i kulaté houskové knedlíky, ochucené špekem a petrželkou. Skvěle chutnají s kysaným červeným zelím, do…
Tradiční velikonoční sekaná je symbolem konce půstu a počátku hodování. Nesmí v ní chybět různé druhy masa, pečivo, koření a vajíčka. V této sekané tak najdeme kromě…
Rychlý, chutný a sytý jarní oběd můžete vykouzlit jen z pár kvalitních surovin. Kombinací voňavého uzeného masa, žemlí, vajíček a kopřiv nebo jiných zelených bylinek…