

Hrášková polévka s houstičkami
Suroviny
- 400 g sterilizovaného hrášku
- 200 ml smetany
- 1 cibule
- 100 g másla
- 1000 ml zeleninového vývaru
- starší žemle
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
V hrnci na rozpáleném másle orestujeme na jemno nakrájenou cibuli.
Přidáme scezený hrášek, zalijeme ho vývarem a krátce povaříme.
Rozmixujeme, vmícháme smetanu a minutu ještě povaříme. Nakonec ještě osolíme a opepříme.
Podáváme s na kostičky nakrájenou osmaženou žemlí.
Poznámka od kuchařky
Dobrou chuť :)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hrášková polévka s houstičkami
-
Docela fajn polívečka...
-
zdenka.s: spíš byl dost tmavý ten hrášek
kdybych koupila mražený tak je polévka krásně zelená
-
Chudák sterilizovaný hrášek
-
100 g másla na jednu cibuli??? a ještě 200 ml smetany? na jeden litr vývaru?...tak to bude teda kalorická bomba...neměla by být zeleninová polévka spíš lehčí?
casino: no, taky mi to přijde málo zelené... -
Na smažení (tady se tomu říká "restování") cibule bych použil max. 1/3 množství zde použitého másla a na zbytku bych osmažil housku
No, pokud tedy přímo nemilujete polévku se žemlí, v cukuletu v polévce rozblemtanou, že
***
ad. foto:
Tož včíííl nevím, ale doposud jsem žil patrně v klamu, že sterilovaný hrášek je barvy hráškové, tedy zelenkavé...