Sladká a vláčná bublanina plná ovoce a křupavé drobenky: Vychutnejte si ji s námi
Těsto na bublaninu je velmi snadné, skládá se ze základních surovin, které má doma jistě každá šikovná hospodyňka. Stačí vyšlehat vejce, cukr, mouku, mléko a prášek do pečiva, nalít na předem připravený, vymazaný plech a posypat oblíbeným ovocem. Pak už jen nazdobíme sladkou posypkou, která se nám v průběhu pečení promění na křupavou dobrotu.
Tipy na oblíbené bublaniny
Bublaninu můžeme připravit i z kynutého těsta a doplnit třeba tvarohem. Známé jsou také bublaniny doplněné např. šlehačkou nebo jogurtem, které těstu dodají ještě větší vláčnost.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 4 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 9 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno před 10 hodinami
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno před 19 hodinami
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Přečtěte si Zobrazit více
Recenze pražských minipivovarů: Kyseláč z Hostivaru H1 patří ke skutečným pivním hvězdám
Pečeme s Ivou: Anglické rohlíky nebo řezy? Chuť stejná, ale tvarování snazší, a před rodinou i návštěvou se s nimi vytáhnete!
Jak na nejlepší dýňovou polévku: Chuti pomůže vývar a opečená cibule, krémovou konzistenci zajistí smetana