Historie na talíři: Na jakých jídlech si kdysi lidé nejvíce pochutnávali?
Historie zahrnuje různá období a místa, pro která jsou specifická určitá jídla. Ve středověku byly oblíbené obilné kaše a chlebová polévka, ve starém Egyptě se podávali pečení voli a ve starověkém Řecku vařili polévku z vepřové krve. Řada z jídel se zachovala i dodnes, akorát v modernějším kabátku. Lidé se s oblibou vrací k "retro" kuchyni, která byla plná chutí.
Několik zajímavostí z kuchařské historie
Historie s sebou nese řadu zajímavostí, které jste třeba nevěděli.
-
První „kuchařka“ pochází ze starověké Mezopotámie.
-
Německá bílá klobása vznikla díky kocovině.
-
Jáhly dříve sloužily jako surovina pro výrobu kořalky.
-
Díky malé nehodě na předměstí New Yorku máme točenou zmrzlinu.
-
Mrkvový dort se objevil, když nebylo na cukr.
Den cappuccina
Mezinárodní den pikniku
Předchozí 1 2 3 4 5 6 … 14 Další
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 7 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 8 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 8 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 8 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 11 hodinami