Hovězí maso: Připravíte z něj vše od burgrů přes tradiční omáčky po krvavé steaky
Hovězí maso je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších druhů masa na světě. Je bohatým zdrojem bílkovin, železa, zinku, vitamínů B a dalších důležitých živin, a tak není divu, že se těší takové oblibě. Výbornou chuť dodává především množství tuku. Podle zvoleného receptu se dá perfektně kombinovat s rýží, knedlíkem, bramborem i těstovinami.
Příprava a využití hovězího masa
Hovězí maso je velmi univerzální a může být připraveno různými způsoby, jako je grilování, pečení, vaření, smažení nebo dušení. Podle receptu lze využít jak jednotlivé kusy masa, tak i pomletou variantu. Hovězí maso je klíčovou složkou mnoha světoznámých jídel.
Nejoblíbenější recepty z hovězího masa
Co se týče konkrétních receptů, v české kuchyni je nejoblíbenější:
- hovězí guláš a dušené hovězí podávané k omáčkám (rajská, svíčková, koprová atd.),
- hovězí na houbách/česneku, roštěná, španělský ptáček nebo líčka na víně,
- hovězí maso se perfektně hodí k přípravě steaků a bifteků,
- nesmíme opomenout ani hamburgry, bez kterých neexistuje letní grilovačka,
- dále je oblíbený například hovězí Stroganoff, nebo chilli corn carne.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 4 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 5 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 15 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 19 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno 28. 4. 2024 08:42
Přečtěte si Zobrazit více
Při Poslední večeři chybělo jehněčí. Co měli Ježíš a apoštolové opravdu na stole?
Vyplatí se investice do vakuovačky potravin, která by měla šetřit vaše peníze? Tohle jsme zjistili!
Len je nejlepší materiál na utěrky: Kuchyňský "superman" pohlcuje vlhkost, je odolný vůči plísním a nedrží se v něm prach