Retrosušenky pasiáns
Netradiční kávové cukroví z bílků je nenáročné na přípravu a doslova za pár korun. Jeho tvoření vyžaduje jen trochu šikovnosti, neboť se těsto dost roztéká. Proto se z něj "píší" jen jednoduché tvary, v Rakousku a Německu mají sušenky jen tvar číslic nebo písmen.
Suroviny pro 2 plechy
2plechy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 770 kJ / 184 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,92 g |
Tuky | 0,44 g |
Vláknina | 0,33 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 533 mg |
Sůl | 1,26 g |
Sacharidy | 37,95 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 7. 11. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Retrosušenky pasiáns
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mgkE
Moje poznámka
Retrosušenky pasiáns
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mgkE
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 9 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 15 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 16 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 19 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 20 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 6 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 6 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 6 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 7 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 7 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 7 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 7 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 7 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 8 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 8 hodinami
Tématické fráze:
pasiáns,
pasiáns pro jednoho,
cukroví pasians,
pasiáns cukroví,
pasians.cz,
pasiáns recept,
pasián recept,
pasiáns karetní hra pro jednoho,
pečivo pasians,
cukroví pasián,
russisch brot,
recept na pasiáns,
bílkový pasians,
pasians vánoční cukroví,
pasian cukrovi,
vánoční cukroví pasians,
pasián recepty,
pasians pečení,
patience recept,
pasián
Suroviny:
bílek,
citron,
sůl,
cukr krupice,
káva instantní,
kakao,
voda,
mouka hladká,
soda jedlá
Komentáře (13)
www.google.cz/search?sclient=tablet-gws&site=&source=hp&q=russisch+brot&oq=russisch+&gs_l=tablet-gws.1.0.0l3.4421.11850.0.13880.10.8.0.2.2.0.200.809.7j0j1.8.0....0...1c.1.64.tablet-gws..1.9.727.0.CwxHzabKoPE
mybestgermanrecipes.com/russian-bread-cookies/
baby-cafe.cz/forum/diskuse/78/43361
Není to úplně indentické, to je pravda, ale dost se to blíží a ještě vychytám. Na těch cizích stránkách jsem nic objevného nezjistila, snad že je jen z kakaa a trošky skořice, já si ale tu kávovou příchuť dost pamatuji. Takže asi taky lidová tvořivost, pro změnu zahraniční
Jediné pozitivní je, že se snad dají koupit v Rakousku
A idem ich asi dnes pripraviť.
Děkuji Děkuji Děkuji
Takže ruský chleba
maris:
...já to zase před sebou vidím skoro naživo takto:
Korpusy vyběhlé skoro 1cm a od základny odskočené krčkem
Povrch hladký a lesklý skoro jako glazovaný
Vo vnútri to bylo jako moje dutá hlava
No, zapracuju na tom; bílků mám zrovna (po pečení frgálů) v lednici hafo
Uvidíme, zda se náhodou nezadaří podle mých představ...
Edit:
Děvčence
20´nechat odpočinout a pak 15´péci.
zloženie je takmer totožné s týmto receptom, keksy majú tvary písmen
Dámy, vítejte v klubu pátračů po rcp na autentický passianz, pasianz či čert ví ako sa to vlastne volá v neznámé zemi původu...
Jedno, zda jeden dělá francouzskou či italskou meringu, jedno zda to patlá z hladké, polohrubé a naposledy zrovna minulý týden z hrubé mouky http://www.labuznik.cz/recept/pasians/ jedno zda před pečením den sušíte v místnosti, jedno zda sušíte v troubě, jedno zda pečete hned, tak vždycky to vyjde nastejno - pasiáns to není
Když si chci ověřit něco sporného v rcp, tak hledám v národních kuchařkách... Když jsem gůůůglil pasiáns (různě psaný název) tak v Google it, d, at, fr ani ťuk
Prosím, nenajde se na TOP osoba, která bude v hledání původního rcp úspěšnější než ich