Suroviny
Porce: 3 litry
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 673 kJ / 400 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,06 g |
| Tuky | 12,48 g |
| Vláknina | 14,82 g |
| Cholesterol | 36 mg |
| Sodík | 106 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 56,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kapustu si nakrouháme jako zelí, mrkev a brambory nakrájíme na čtverečky, česnek na plátky(nebo můžeme propasírovat) a cibuli nakrájíme nadrobno.
Krok 2: V hrnci s olejem osmažíme cibuli do sklovita, dáme papriku, kapustu, brambory, mrkev a ještě chvilku osmažíme.
Krok 3: Pak zalijeme zeleninovým vývarem(není-li po ruce dáme 1/2 masoxu, nebo Vegetu, ale klidně nemusíme dávat nic z toho), dodáme kmín s majoránkou a vaříme, až je zelenina měkká.
Krok 4: Do zakysané smetany dáme mouku a 1 naběračku vařící se polévky, pěkně prošleháme metličkou a nakonec vlijeme do polévky (děláme to tak proto, aby se nám smetana v polévce nezdrcla a funguje to bezvadně.
Krok 5: Polévku promícháme, chvíli necháme povařit, můžeme dosolit a po vypnutí polévky dáme ještě petrželku.
Zveřejněno 17. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zakysaná kapustovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BR1Y
Moje poznámka
Zakysaná kapustovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BR1Y
Nejnovější recepty
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 38 minutami
Jemné marokánky
Přidáno před 2 hodinami
Mandlové laskonky
Přidáno před 3 hodinami
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 8 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 9 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bezpracný perník
Fitulka před 22 minutami
Báječná jatýrka na slanině
Fitulka před 43 minutami
Vydatná fazolková polévka
Fitulka před 1 hodinou
Bůčkový nářez
Stanas před 1 hodinou
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Denade před 2 hodinami
Kuřecí supreme se žampionovou omáčkou podle Mirka Kaliny
frimlik před 3 hodinami
Polévka s červenou čočkou a mrkví
Pavel-Buco-Harwy před 3 hodinami
Kuřecí pikantní směs
Ajkad před 3 hodinami
Rychlé a chutné hrnkové sušenky
Irena1984 před 3 hodinami
Štrachanda z Plzeňska
Danulka52 před 3 hodinami
Tématické fráze:
aby se smetana nezdrcla,
aby se nezdrcla smetana,
zakysana polevka,
co dělat, aby se smetana při vaření nezdrcla,
zakysaná smetana aby se nezdrcla,
jak pridat smetanu aby se nezdrcla,
kapustacka,
zakysaná zelenina,
polévka ze zakysané smetany,
by se smetana nezdrcla,
co dělat aby se smetana nezdrcla,
aby smetana nezdrcla,
jak přidat zakysanou smetanu do polívky aby se nezdrcla,
aby se kulajda nezdrcla,
těší že zakysané smetany,
co dělat aby se nezdrcla zakysaná smetana,
aby se nezdrcla zakysana smetana,
aby se zakysaná smetana v polívce nezdrcla,
aby se polévka nezdrcla,
kapustovka
Suroviny:
kapusta,
brambory,
cibule,
mrkev,
česnek,
kmín drcený,
majoránka,
paprika sušená sladká,
smetana zakysaná,
mouka hladká,
olej,
bujón zeleninový,
sůl,
petrželka
Komentáře (25)
Skvělá polévka, ani nikdo doma neprotestoval, že by bylo překapustováno