Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zakysaná kapustovka

Hodnocení receptu je 5,0 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: 3 litry

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 673 kJ /
400 kcal
Bílkoviny10,06 g
Tuky12,48 g
Vláknina14,82 g
Cholesterol 36 mg
Sodík 106 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy56,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapustu si nakrouháme jako zelí, mrkev a brambory nakrájíme na čtverečky, česnek na plátky(nebo můžeme propasírovat) a cibuli nakrájíme nadrobno. Krok 2: V hrnci s olejem osmažíme cibuli do sklovita, dáme papriku, kapustu, brambory, mrkev a ještě chvilku osmažíme. Krok 3: Pak zalijeme zeleninovým vývarem(není-li po ruce dáme 1/2 masoxu, nebo Vegetu, ale klidně nemusíme dávat nic z toho), dodáme kmín s majoránkou a vaříme, až je zelenina měkká. Krok 4: Do zakysané smetany dáme mouku a 1 naběračku vařící se polévky, pěkně prošleháme metličkou a nakonec vlijeme do polévky (děláme to tak proto, aby se nám smetana v polévce nezdrcla a funguje to bezvadně. Krok 5: Polévku promícháme, chvíli necháme povařit, můžeme dosolit a po vypnutí polévky dáme ještě petrželku.

Zveřejněno 17. 10. 2011

Poznámka autorky Bibinka

Další má umanutá improvizace, ale vězte, že dobrá-to ovšem lze zjistit, jen jejím uvařením!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zakysaná kapustovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BR1Y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zakysaná kapustovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BR1Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Katastrophe:vůbec to nevadí, ba naopak jsem ráda a ještě víc tím, že už jí opakuješ Katastrophe;-):yes:

Dneska jsem ji znovu dělala a zase se povedla... bodík už jsem dala, tak přidávám fotku, pokud nevadí :-8

Katastrophe:Katastrophe, to mě velice těší a díky, že jsi si jí vybrala;-):yes:

Sice jsme jednu kapustovku tak akorát dojedli, ale jelikož nám v "bedýnce od farmářů" přišla další kapusta, tak to bylo znamení, že bude další polévka na prohřátí - tak jsem vybírala alespoň jiný recept a zalíbil se mi tento :-8
Skvělá polévka, ani nikdo doma neprotestoval, že by bylo překapustováno :-K

Moc vám děkuji i za to, že jste si všimli, že jsem pojmula fotky jinak, učím se a inovuji focení a vy jste to pochválili, to mě vážně těší;-):yes:

Máš moc pěkné fotky;-):yes:

:-KTa vypadá nádherně a fotka taky krásná+:yes::yes:

Ja bych do ni dala klidne i trosku houbicek na provneni...jinak super...:yes::-K

Bibi, takovéhle polévky máme rádi a fotky máš super,:yes: tak je to za + :yes:

Bibinko, tu Tvoji polívečku bych si hned dala:-p...+1:-)):yes:

Bibinko, tak to určitě zjistím. :-!:-! Včera jsem vařila kapustovou bez zakysanky, takže prozatím ukládám. Ale bod ti už dávám teď :yes::yes:+

Polévečka je moc príma:-p+14:yes:

sympatická polívčička:-p:-p;-):yes: hned bych si ji přihřála:-8:-D

Všem děkuji-potěšili jste mě:yes:

Jana Pá: Jani, šup sem s tou fotkou, budu moc ráda, když jí sem přidáš;-) vážně.

:-p:-p:yes:+11

Načíst další komentáře (7)

Tématické fráze:
aby se smetana nezdrcla, aby se nezdrcla smetana, zakysana polevka, co dělat, aby se smetana při vaření nezdrcla, zakysaná smetana aby se nezdrcla, jak pridat smetanu aby se nezdrcla, kapustacka, zakysaná zelenina, polévka ze zakysané smetany, by se smetana nezdrcla, co dělat aby se smetana nezdrcla, aby smetana nezdrcla, jak přidat zakysanou smetanu do polívky aby se nezdrcla, aby se kulajda nezdrcla, těší že zakysané smetany, co dělat aby se nezdrcla zakysaná smetana, aby se nezdrcla zakysana smetana, aby se zakysaná smetana v polívce nezdrcla, aby se polévka nezdrcla, kapustovka

Suroviny:
kapusta, brambory, cibule, mrkev, česnek, kmín drcený, majoránka, paprika sušená sladká, smetana zakysaná, mouka hladká, olej, bujón zeleninový, sůl, petrželka

Přidat fotografie receptu