Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dokonalé letní potěšení: Vyzkoušené recepty na famózní ovocné knedlíky
Zdroj: Toprecepty, Miguel

Všimli jste si? Na trzích a v blízkosti supermarketů už se začínají objevovat stánky nabízející české jahody a meruňky. Brzy budou k mání snad i sladké třešně, a tak nezbývá, než najít ozkoušený recept na ovocné knedlíky a pustit se do díla! Vybrali jsme několik nejlepších předpisů přímo od nejdůležitějších uživatelů našeho webu - vás, autorů receptů.

V jednoduchosti je krása

Ovocné knedlíky jsou milovaným jídlem dětí, oblíbeným dezertem dospělých a na začínající kuchařku mohou působit jako výzva. Není to ale tak náročné, jak to vypadá, když se na talíři skví několik šťavnatých koulí posypaných strouhaným tvarohem, cukrem a přelitých rozpuštěným máslem. Ten úplně nejjednodušší recept na ovocné knedlíky dokonce ani nepotřebuje vejce. Na těsto vám stačí tři ingredience:

 
Existuje několik druhů těst na ovocné knedlíky. Pokud vás tlačí čas, tvarohová varianta je pro vás tou nejlepší volbou.
 
 
Chcete potěšit svoje děti nebo návštěvu opravdu nadýchanými knedlíčky? Pak zkuste recept na tvarohové knedlíky s bílkovým sněhem. Právě ten jim dodá neskutečnou vláčnost a knedlíčky se budou doslova rozplývat na jazyku.
 

Kynutá klasika

Na čas náročnější, ale klasičtější jsou knedlíky z kynutého těsta, které jdou skvěle dohromady právě s jahodami nebo meruňkami. Základní a zaručený recept na ně najdete tady:

Pokud máte doma celiaka nebo někoho, kdo si hlídá linii, a tak neholduje lepku, je možné vyrobit knedlíky také v bezlepkové variantě. Jsou stejně dobré, jako všechny ostatní. Rozdíl opravdu poznat není, a tak si je zamilují i ti, kdo žádná omezení v jídelníčku nemají.

Máte-li chuť na švestkové knedle, zkuste ovoce zabalit do bramborového těsta. Je méně obvyklé, ale rozhodně stojí za vyzkoušení.

Opravdovou specialitou, která poslouží jako luxusní sladká tečka za honosnou večeří či svátečním obědem, jsou ovocné knedlíky z odpalovaného těsta. Jeho výroba chce trochu zručnosti, ale pokud dodržíte následující recept, stoprocentně se vám povedou.

Při přípravě ovocných knedlíků nezapomínejte na to, že jejich korunou je lahodná a vhodně zvolená posypka nebo omáčka. Tu je možné udělat z tvarohu, ovoce či strouhanky. Inspirujte se tady:

Přejeme dobrou chuť!

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Související obsah

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více