Články Přidat nový článek

  • Diéta pre kámošky Diéta pre kámošky

    1. 12. 2008 Přečteno: 2 672x Zdraví tejaja

      Raňajky Obed Večera Pondělí  káva alebo čaj, 1 celozrnný rožok 2 paradajky, 1 vajce na tvrdo, 1 celozrnný rožok 1 kurací alebo morčací rezeň, zeleninový šalát Úterý káva alebo čaj, 1 celozrnný rožok 1 kurací alebo morčací...

  • VÁNOČNÍ KUCHAŘKA PRO DCERU VÁNOČNÍ KUCHAŘKA PRO DCERU

    17. 11. 2008 Přečteno: 2 599x Ostatní Jana Zatloukalová

    Návod na přežití prvních samostatných Vánoc a zdokonalení všech dalších Vánoce ve vlastní kuchyni? Není proč se děsit, s touhle kuchařkou zvládnete advent, vánoční přípravy i svátky, cukroví i slavnostní večeře. Jako od maminky. Kuchařka pro dceru pomohla všem kuchařskou výukou nezasaženým dívkám najít cestu do...

  • Čo je to čaj? Čo je to čaj?

    30. 10. 2008 Přečteno: 1 575x Vaření tejaja

    Čajovník (Camellia sinensis) je stálozelený krík, dorastajúci v prírode do výšky 5 až 15 metrov, výnimočne až okolo tridsať metrov. Kvalita čaju závisí od jeho zberu. Lístky sa zbierajú ručne v čase, keď sa začínajú rozvíjať. Najkvalitnejšie sú lístky na vrchole, zberajú sa ešte 2-3 lístky pod vrcholom. Smerom dolu kvalita lístkov...

  • Rady pro kuchařky Rady pro kuchařky

    30. 10. 2008 Přečteno: 1 834x Tipy a triky lenka-m

    Pokud chceme, aby vývar z kostí a masa měl krásnou barvu, vaříme společně s cibulí, kterou neloupeme a ještě ji předem opečeme na tuku. Už jste přesolili někdy polévku ? Jak to napravit ? Zkuste v ní povařit několik malých brambor. Potřebujete čistý vývar k přípravě huspeniny nebo sváteční polévky ? Musíme ji vyčistit pomocí vaječných bílků. Bílky...

  • Co víme o kapustě Co víme o kapustě

    22. 10. 2008 Přečteno: 2 509x Vaření lenka-m

    Kapusta byla vypěstována zřejmě z brukve zelné. Z té byly ale vypěstovány zároveň i jiné druhy košťálové zeleniny. První pěstování kapusty se přiřazuje Středozemí. Egypťané už pěstovali jednoduché kapusty. Pěstování se dále vyvíjelo a v 16. století byly druhy poměrně ustálené. Tvary kapusty se podobaly zhruba těm dnešním....

  • Rady, tipy a triky v kuchyni Rady, tipy a triky v kuchyni

    22. 10. 2008 Přečteno: 8 722x Tipy a triky tejaja

    Aj skúsenej kuchárke sa občas stane, že niečo v kuchyni „vyhorí“ a potrebuje pomoc a rýchlu nápravu. Obyčajne sa to stane v najmenej vhodnom čase, keď nám na výsledku nášho snaženia najviac záleží. Vtedy je každá rada drahá. Alebo niekedy jednoducho potrebuje vedieť, „ako na to“. A tak Vám ponúkame niekoľko tých osvedčených rád, možno Vám v...

  • Co víme o cibuli Co víme o cibuli

    13. 10. 2008 Přečteno: 1 742x Vaření lenka-m

    Mezi nejpoužívanější zeleninu v naší kuchyni patří zajisté cibule. Tato zelenina nás provází od nejstarších dob. Poprvé ji objevili ve středoasijských stepích. Cibule, kterou používáme v kuchyni je už rostlinou kulturní. Začala se pěstovat na území Afghánistánu, jihozápadního Pákistánu a Íránu....

  • Gastronomický slovník Gastronomický slovník

    13. 10. 2008 Přečteno: 3 796x Ostatní tejaja

    Spôsoby prípravy jedla Varenie – najrozšírenejší spôsob prípravy jedla. Možno ním pripravovať všetky potraviny, ktoré sú úplne ponorené vo vode Dusenie – úprava potravín, ktoré sa upravujú vo vlastnej šťave alebo vo vode, v ktorej sú ponorené len sčasti, na potraviny pôsobí aj para, ktorá sa uvoľňuje pri...

1 18 35 52 65 66 67 68 69

Zapomněl/a jsem heslo