Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květákové růžičky zapečené se sýrem a slaninou v mletém masu

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pipre pipre

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 197 kJ /
1 481 kcal
Bílkoviny104,27 g
Tuky87,45 g
Vláknina5,79 g
Cholesterol 511 mg
Sodík 990 mg
Sůl2,19 g
Sacharidy67,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květákové růžičky uvaříme do poloměkka ve slané vodě nebo v páře (ty pak dosolíme po vytažení z páry) a necháme zchladit. Krok 2: Mleté maso zpracujeme s ostatními ingrediencemi a vytvoříme směs jako na sekanou. Krok 3: Na květákové růžičky poklademe do kříže asi 2 cm široké 4 pásky nakrájené z plátkového sýra, na ně také do kříže dva plátky anglické slaniny. Viz fotopostup. Krok 4: Z ochuceného mletého masa oddělíme kousek, vytvarujeme z něho placičku 1 cm vysokou, položíme ji na plech s pečícím papírem. Já ho raději ještě pomocí peroutky trochu omastila olejem. Krok 5: Na masovou placičku položíme obalený květák a na něj po částech navrstvíme mleté maso v asi centimetrové vrstvě tak, abychom obalili celou květákovou růžičku. Krok 6: Tak postupujeme u ostatních růžiček. Krok 7: Před vložením do vyhřáté trouby hotové bochánky trochu omastíme olejem a pečeme, až je maso upečené. Doba záleží na troubě. Krok 8: Maso ještě pustí šťávu, tak jí bochánky průběžně potíráme.

Zveřejněno 26. 6. 2015

Poznámka autorky pipre

Inspirovala jsem se na netu, ale tam byl takto obalený celý květák vcelku a pak nakrájený na porce. Já zkusila obalit pouze květákové růžičky a líbí se mně to víc.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ByEo

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ByEo

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jani,Ty jsi hračička:-*Tvá verze se mi moc líbí:-K:-p:yes:

:-p:yes: moc pěkné, pochutnala bych si:-K

pipre: jen je tam hezky nech, úplně stejné nejsou a navíc je máš krásné:yes:

Až nyní vidím podobné recepty, asi jsem zadávala špatně do vyhledávače název :-( Pokud to někomu bude vadit, nechám recept smazat, ikdyž je trošku jiný než ty podobné.

Dobrý nápad, zase něco jiného z květáku. Určitě vyzkouším,:yes::yes:

Juuu, pekne! To by se libilo tomu mymu, i rodicum; i kdyz tata kvetak moc nemusi. Bodik, skvely napad, a krasne vypadaji:yes::yes::yes:

Taky se mi libi ruzicky oddelene vic, vsak kdyz se dela cela hlava najednou, to musi byt makacka takovou hroudu upict...:-O

I mě se to Vaše líbí víc:-K

Tématické fráze:
květák v mletém mase hruška, květák obalený v mletém mase, květák obalený mletým masem, mlete maso s kvetakem, květák s mletým masem podle ládi hrušky, kvetakova sekana s mletym, kvetak obaleny slaninou, květak obaleny mletem masem, kvetak obaleny v mletem masu, kvetak zapeceny v mletem masu, květák s mletým masem a slaninou, zapečený květák v sekané, slaný květákový dort s mletým masem,sýrem a slaninou, kvetak obaleny mletou, obaleny kvetak v mletem mase, kvetak v mletem masu, květák s mletou a slaninou, zapečený květák s mletým masem vcelku, květák v anglické slanině, květák obalený masem

Suroviny:
maso mleté, vejce, rohlík, mléko, česnek, sůl, pepř, majoránka, strouhanka, květák, slanina anglická, sýr ementál, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu