Suroviny pro 30
30
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 805 kJ / 5 212 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 128,96 g |
| Tuky | 234,72 g |
| Vláknina | 7,20 g |
| Cholesterol | 2,14 g |
| Sodík | 930 mg |
| Sůl | 2,62 g |
| Sacharidy | 631,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky utřeme s cukrem, přimícháme mouku, prášek do pečiva a pevný sníh z bílků. Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a upečeme dorůžova. Tak 10-15 minut. Až se piškot bude odlepovat od stěn plechu.
Krok 2: Krém: všechno smícháme a našleháme. Na vychladlý piškot rozetřeme krém, na něj rozložíme okapané mandarinky.
Krok 3: Poleva: V džusu rozmícháme pudinkový prášek a vanilkový cukr a krátce povaříme, ale stále míchat. Jakmile začne poleva houstnout, ihned ji nalijeme na připravený korpus. Dáme vychladit do lednice
Zveřejněno 20. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mandarinkové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OP6N
Moje poznámka
Mandarinkové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OP6N
Nejnovější recepty
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 1 hodinou
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 15 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 17 hodinami
Brynzové halušky
Přidáno před 19 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 1 hodinou
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 1 hodinou
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 1 hodinou
Květáková polévka
Eva_H před 11 hodinami
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 13 hodinami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 14 hodinami
Svačinové sendviče
Kajkajak před 14 hodinami
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 15 hodinami
Jarní salát
Kajkajak před 16 hodinami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 16 hodinami
Tématické fráze:
mandarinkové řezy se zakysanou smetanou,
mandarinkové řezy,
mandarinkový řez,
rychlé mandarinkové řezy,
piškot s mandarinkami,
řezy za studena,
mandarinkové řezy s tvarohem,
piškotové řezy s mandarinkami,
mandarinkové řezy z jogurtu,
řezy s mandarinkami,
mandarinková buchta se zakysanou smetanou,
dr.etker.cz,
mandarinkové krémové řezy,
mandarinkový řez s tvarohem a zakysanou smetanou,
moučniky mandarinkové,
řezy mňam,
želatina v prášku za studena,
buchta s mandarinkami a zakysanou smetanou,
buchta se zakysanou smetanou a mandarinkami,
kokosová buchta zalitá šlehačkou s mandarinka
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
kompot mandarinkový,
tvaroh ve vaničce,
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
rum,
džus pomerančový,
pudink vanilkový,
cukr vanilkový
Komentáře (9)
Do tvarohu je lepší místo másla přidat zakysanou smetanu, nebo jogurt a pak ještě šlehačku - živočišní, nebo rostlinnou.
Osvěžující, lehký krém:
- 2 tvarohy v kelímku
- 1 kelímek husté zakysané smetany
- 1 vyšlehaná rostlinnoá šlehačka
- cca 210 g krupicového cukru
- 1 a půl sáčku želatiny za studena od Dr. Oetkera.
Tvaroh moc nemusím, ale v tomhle krému ho vůbec není cítit. Teď v období jahod, do krému ještě přidávám 200 g rozmixovaných jahod . A to je pak mňamka. V tomhle případě pak do celého krému přidávám 2 sáčky želatiny za studena od Dr. Oetkera. Krém je nadýchaný a není tak těžký jak s máslem.