Suroviny pro 30
30
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 805 kJ / 5 212 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 128,96 g |
Tuky | 234,72 g |
Vláknina | 7,20 g |
Cholesterol | 2,14 g |
Sodík | 930 mg |
Sůl | 2,62 g |
Sacharidy | 631,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky utřeme s cukrem, přimícháme mouku, prášek do pečiva a pevný sníh z bílků. Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a upečeme dorůžova. Tak 10-15 minut. Až se piškot bude odlepovat od stěn plechu.
Krok 2: Krém: všechno smícháme a našleháme. Na vychladlý piškot rozetřeme krém, na něj rozložíme okapané mandarinky.
Krok 3: Poleva: V džusu rozmícháme pudinkový prášek a vanilkový cukr a krátce povaříme, ale stále míchat. Jakmile začne poleva houstnout, ihned ji nalijeme na připravený korpus. Dáme vychladit do lednice
Zveřejněno 20. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mandarinkové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OP6N
Moje poznámka
Mandarinkové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OP6N
Nejnovější recepty
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 9 hodinami
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 13 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 15 hodinami
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno 19. 6. 2025 16:21
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno 19. 6. 2025 15:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Martina68 před 8 hodinami
Domácí Mrkvový dort
Alena Kovarova před 8 hodinami
Vláčný mrkvový dort
Alena Kovarova před 8 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
veronikamaskova@email.cz před 10 hodinami
Borůvkový koláč I.
RencaBarca před 11 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 11 hodinami
Pekingská polévka
Hanina_ před 11 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
Jakubka před 11 hodinami
Bramborové knedlíčky do polévky
ldislav před 12 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Dagemar před 12 hodinami
Tématické fráze:
mandarinkové řezy se zakysanou smetanou,
mandarinkové řezy,
mandarinkový řez,
rychlé mandarinkové řezy,
piškot s mandarinkami,
řezy za studena,
mandarinkové řezy s tvarohem,
piškotové řezy s mandarinkami,
mandarinkové řezy z jogurtu,
řezy s mandarinkami,
mandarinková buchta se zakysanou smetanou,
dr.etker.cz,
mandarinkové krémové řezy,
mandarinkový řez s tvarohem a zakysanou smetanou,
moučniky mandarinkové,
řezy mňam,
želatina v prášku za studena,
buchta s mandarinkami a zakysanou smetanou,
buchta se zakysanou smetanou a mandarinkami,
kokosová buchta zalitá šlehačkou s mandarinka
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
kompot mandarinkový,
tvaroh ve vaničce,
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
rum,
džus pomerančový,
pudink vanilkový,
cukr vanilkový
Komentáře (9)
Do tvarohu je lepší místo másla přidat zakysanou smetanu, nebo jogurt a pak ještě šlehačku - živočišní, nebo rostlinnou.
Osvěžující, lehký krém:
- 2 tvarohy v kelímku
- 1 kelímek husté zakysané smetany
- 1 vyšlehaná rostlinnoá šlehačka
- cca 210 g krupicového cukru
- 1 a půl sáčku želatiny za studena od Dr. Oetkera.
Tvaroh moc nemusím, ale v tomhle krému ho vůbec není cítit. Teď v období jahod, do krému ještě přidávám 200 g rozmixovaných jahod . A to je pak mňamka. V tomhle případě pak do celého krému přidávám 2 sáčky želatiny za studena od Dr. Oetkera. Krém je nadýchaný a není tak těžký jak s máslem.