Postup přípravy
Krok 1: Mleté maso smícháme s kořením a utřeným česnekem - není na závadu i jemně posekaná cibulka.
Krok 2: Pomalu osmahneme na trošce oleje (nepřehánět, maso si pustí šťávu). Přidáme na jemno posekaná játra a můžeme přidat i umletou pikantní klobásu, podlijeme trochou dezertního vína a dusíme do měkka. Přidáním rajčat nebo papriky vůbec nic nepokazíme.
Krok 3: Na trošce oleje osmahneme do zlatova (jen tak lehce, briketu z toho nepotřebujeme) z jedné strany plátek chleba, potřeme ho taveným sýrem a opečeme z druhé strany.
Krok 4: Na topinku (na stranu se sýrem) dáme vrstvu (asi 1,5-2 cm) masové směsi, na směs dáme volské oko. Pokud nemáte šilhající slepice, které snáší šišaté vejce, je dobré ho udělat na nakloněné pánvi, aby mělo oválný tvar. Chce to nechat žloutek vevnitř polotekutý. Prostě tak akorát. Salmonelu vem čert.
Krok 5: Pak dáme navrch na topinku na jednu půlku bílé a na druhou červené sterilované zelí - nevařit!
Krok 6: Pak už jen posypeme strouhaným sýrem a pokapeme kečupem.
Zveřejněno 3. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pytlácká topinka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l2LJ
Moje poznámka
Pytlácká topinka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l2LJ
Nejnovější recepty
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 6 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 6 hodinami
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 7 hodinami
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 7 hodinami
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 7 hodinami
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hebká hustá čokoládová poleva
Veronika.Hrozna před 3 hodinami
Honzovy kynuté buchty
RenataMaresova před 3 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 6 hodinami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 6 hodinami
Bramborová polévka
Kajkajak před 6 hodinami
Pizza z rohlíků
zonoro před 7 hodinami
Afrika řezy
hliboka před 7 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 8 hodinami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 8 hodinami
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 8 hodinami
Tématické fráze:
zapečene topinky,
topinky bez oleje,
topinky jinak,
pytlácká,
pokecaný koláč,
zapečená topinka,
topinka trochu jinak,
topinky trochu jinak,
pytlácké oko,
topinky s mletým masem,
topinka jinak,
pytlácká oka,
pytlacka pochoutka,
topinky s taveným sýrem,
maso na topinky,
pokecaný koláč recept,
topinka bez oleje,
pytlácká směs,
pytlacke zeli,
topinky pro navstevy
Suroviny:
chléb,
vejce,
zelí bílé sterilované,
zelí sterilované červené,
maso mleté,
játra vepřová,
sýr tavený,
víno červené dezertní,
sýr strouhaný,
kečup sladký,
koření provensálské,
paprika sušená sladká,
koření chilli,
omáčka worcesterová,
česnek,
olej,
sůl,
pepř
Komentáře (7)
Za tu chybějící fotku se omlouvám. Shodou okolností jsem tyhle topinky dělal pro návštěvu před cca 10 dny (mimochodem měly obrovský úspěch) a tyhle stránky jsem objevil až pak. Takže, jakmile je budu dělat znovu, vyfotím a přidám k receptu. Slibuji.
Zdravím