Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablková bábovka

Zkuste upéct bábovku, která díky strouhaným jablkům nikdy není suchá. Místo mléka můžete dát třeba podmáslí, bude i s nim výborná. Až zakrojíte poprvé, sami oceníte jak výborný moučník lze takto připravit.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marta Marta

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 116 kJ /
3 613 kcal
Bílkoviny50,81 g
Tuky170,66 g
Vláknina16,80 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 333 mg
Sůl1,38 g
Sacharidy460,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cukr utřeme s vejci a olejem do pěny. Připravíme formu na bábovku. Vymažeme tukem a poctivě vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Předehřejeme troubu na 160 °C. Do utřené vaječné směsi přidáme jablka a lehce vmícháme zbytek surovin. Krok 3: Pečeme v předehřáté troubě přibližně 45 minut. Propečení zkoušíme vpíchnutím špejle, musí být po vyjmutí suchá. Krok 4: Bábovku necháme zchladnout a pak teprve vyklopíme. Před podáváním dozdobíme moučkovým cukrem.

TIP: Jak poznat správně upečenou bábovku pomocí špejle

Zveřejněno 4. 11. 2008

Poznámka autorky Marta

Bábovka nikdy není suchá. Zkusila jsem místo mléka dát podmáslí - výborné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablková bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BB2o

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablková bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BB2o

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes: U nás také oblíbená, jablko krásně zvláční těsto a dodá i svěží chuť. :-K

Za mně velmi dobrý nápad , zrovna jsem si ji udělala , a zkouším bez vajec tak snad se povede !!

Dělám podobnou, přidávám ořechy a ještě skořici. Nikdy ale nezjistíme, jak dlouho by vydržela vláčná. Naše lidské kobylky jsou při hodnocení kvality výrobků moc rychlé.:-8

<3Chuťově velmi dobrá, ubrala jsem množství cukru. Přidávám mezi oblíbené a zase někdy znovu upeču.

Bábovka výborná.Dala jsem špaldovou mouku a třtinový cukr,takže zdravější varianta:-)

Právě jsem bábovku vyndala z trouby, tak jsem zvědavá až za hodinku zakrojíme :-), přidala jsem pár hrozinek namočených v rumu.

Lucie, peču asi skoro hodinku při 17O, ale každá trouba peče jinak ;-)

prosím cas a stupne :) dekuji :)

one way

mňam mňam je vítečná všichni se olizujeme je fakt super;-)

5:-)) děkuji, dnes jsem ji pekla výborná:-D:-D:-D:-D:-D:yes:

opravdu moc dobrá, řešila jsem co s kyselými jablky od babičky ze stromu a tohle je nejlepší řešení. ani mléko jsme nedávala a bábovka je super.:-)

Výborná bábovka :-) Přidala jsem trochu zavařeného rybízu pro osvěžení chuti a byla :-p Jen mě pobavil přítel, když se zeptal, že kolik jsem tam dala rumu :-)) A ještě lepší byl výraz, po odpovědi "žádný" :-D :yes:

Bábovka je rychlá a výborná. Mám dost jablek, takže se recept hodil. Ještě bych možná přidala rozinky.:yes::-*

:-)...hlásím, že včera jsem pekla obměnu...místo jablek a mléka jsem dala do bábovky rozmixovanou plechovku ananasu a asi tři lžíce ananasového pudingu...:yes::yes::yes:...

:-):-)Marti, to je forma ještě po mé babičce - asi 60 let stará kameninová forma...krásně se mi v ní bábovka peče, ale protože je dost veliká, tak většinou mám všechny bábovky nižší...;-)

Světlanko, co to máš za formu? Je moc pěkná :-)

...bábovka byla opravdu výborná...jen jsem trošilinku změnila recept a do jedné třetiny těsta vmíchala kakao, to udělalo mramorování...dík za recept...:yes::yes::yes:

Bábovka je opravdu úžasná. Lehoučká, nadýchaná. Díky za receptík;-)..a přidávám mojí fotečku:-)

Maris, je krásna, teda bábovka, si šikulka:yes::-D

Maris, Tvoje bábovka je nádherná !!! :yes::-p:-*

Maris, jsem ráda, že bábovka uspěla a fotka je náhodou pěkná :yes:

Bábovka je výborná, neměla jsem citronovou kůru, tak jsem přidala trošku skořice. Jen jedna chybička se vloudila, mám moc velkou formu, tak není moc hezká, protože ji celou nenaplnila:-(

skvělý a jednoduchý receptík , jablek máme dost... vyzkouším;-)

jo, chutnalo, chutnalo :-D:-D:-p, ale pár kousků jsem nabalila návštěvě sebou domů :-)

Marto, alespoň podle fotky víme, že Vám opravdu chutnalo :-D:-D:-D

Tématické fráze:
bábovka z jablek, bábovky z jablek hrníčková, jabková bábovka, recept na jablkovou bábovku, nejlepší jablková buchta, bábovka s jablky-recepty, babovka s jablek, babovka sjablky, šlehačková bábovka s jablky, jablkovababovka, hrníčková bábovka z jablek, recept bábovka z jablek, bábovky z jablek, recepty s jablky, bábovka z podmáslí, zdravá bábovka, recepty bábovka z jablek, jablková, jablíčková bábovka, rychlá jablková bábovka

Suroviny:
mouka hladká, mouka hrubá, jablko, cukr krupice, vejce, olej, prášek do pečiva, kůra citronová, skořice, jablko, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu