Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí kostky ve vlastní šťávě s brokolicí

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 054 kJ /
969 kcal
Bílkoviny196,75 g
Tuky9,00 g
Vláknina20,50 g
Cholesterol 375 mg
Sodík 463 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy15,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krůtí prsa nařežeme na kostky, osolíme, opepříme a prudce opečeme na pánvi, aby se maso hezky zatáhlo a zůstalo šťavnaté. Krok 2: V hrnci si rozpustíme oříšek másla a vložíme na něj do sklovata opéct jednu na jemno nakrájenou cibuli. Krok 3: Opečené maso přidáme k cibulce a podlijeme cca 2 dcl vody a dusíme ve vlastní šťávě, dokud není maso měkké. Krok 4: Do druhého hrnce si dáme vařit vodu kterou osolíme a dáme do ní polévkovou lžíci másla. Jakmile začne voda v hrnci vřít, přidáme na menší kousky nalámané růžičky brokolice (případně i baby karotku) a vaříme tak dlouho, dokud není brokolice uvařena příjemně na skus. Následně ji scedíme a prudce ochladíme ledovou vodou, aby zůstala hezky svěže zelená. Krok 5: Krůtí maso ve vlastní šťávě po uvaření do měkka, vyndáme a vzniklou šťávu zahustíme světlou instantní jíškou a maso vrátíme zpět a cca 5 minut ještě prohřejeme. Příloha – bramborová kaše.

Zveřejněno 14. 7. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v8rM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v8rM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Receptík se mi líbí,já dávám svojí jíšku,ale to na receptu nic nemění.Vyzkouším.;-)+1:yes:

... přece tady "nezdechnem" vedrem a ještě hladem.;-);-);-)

colombo, ty kouzlíš i na dovolené...Maďaři musí závistivě slintat ;-)...tuhle jednoduchou a rychlou klasiku máme moc rádi, chválím:yes:

Krásný letní recept :-) :yes:

Tématické fráze:
kruti maso na stave, krůtí prsa s brokolicí, kruti kostky, kruti na stave, krůtí prsa na šťávě, kruti maso na stave recept, krůtí maso s brokolicí, krůtí s brokolicí, krútí maso kostky, aby brokolice zůstala zelená, kruti kostky recept, krůtí brokolice, krůtí kousky s brokolicí, krůtí prso s brokolicí, krůtí kostky na zelenině, aby zustala brokolice zelena, co uvařit z krůtích kostek, kruti prso na stave, šťavnaté krůtí kostky se zeleninou, jak uvařit brokolici aby zustala zelená

Suroviny:
prsa krůtí, brokolice, máslo, cibule, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu