Makrela na grilu
Rybí maso patří bezesporu k teplým letním večerům, kdy sedíme u grilu a pochutnáváme si na grilovaných dobrotách. Maso z makrely je šťavnaté a obsahuje větší množství tuku, takže se nestane, že bysme ho vysušili.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 320 kJ / 315 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,00 g |
Tuky | 18,60 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 120 mg |
Sůl | 0,28 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rybu důkladně omyjeme, odřízneme hlavu a ocas. Celou rybu pokapeme citronovou šťávou zvenku i zevnitř.
Krok 2: Posypeme kořením bez soli. Čerstvé bylinky poskládáme do svazečku a vložíme do ryby.
Krok 3: Rybu položíme na středně rozpálený gril (ideálně elektrický) nebo ji můžeme zabalit do alobalu a vložíme na klasický gril s uhlíky.
Krok 4: Po několika minutách otočíme, pokud se maso odděluje, můžeme rybu rozevřít na půl, vyjmout skelet a dopéci.
Krok 5: Podáváme jako oběd nebo večeři se zeleninovou oblohou, salátem, v udržovacím režimu s celozrnným pečivem.
Zveřejněno 23. 5. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Makrela na grilu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nn8v
Moje poznámka
Makrela na grilu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nn8v
Nejnovější recepty
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 22 minutami
Gravlax vejce
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:21
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 16 minutami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 26 minutami
Fazolky s hráškem ve smetanové omáčce se slaninou
Patricia97 před 53 minutami
Makronky Danča
Malickakucharka před 1 hodinou
Rebarborový koláč
JitkaJS před 2 hodinami
Ořechový chlebíček s čokoládou
Yanushka před 3 hodinami
Čočka na kyselo
el.mencl před 4 hodinami
Bramboračka se smetanou a sušenými houbami na maďarský způsob
Kamkara před 4 hodinami
Čokoládovo-banánové muffiny
Vitek2015 před 6 hodinami
Kedlubnový salát s vejci a medvědím česnekem
Krista56 před 6 hodinami
Tématické fráze:
makrela na grilu,
makrela na grilu recept,
makrely na grilu,
makrela na gril recept,
příprava makrely na gril,
makrela na grilu,recept,
koreni na makrely,
makrela na gril,
recept na makrelu na gril,
příprava makrely na grilu,
makrely na grilu recept,
gril na makrely,
recept makrela na grilu,
koření na makrelu,
makrely na gril,
recept na makrelu na grilu,
cerstva makrela,
makrela gril,
makrela recept,
makrela na grilu recepty
Suroviny:
makrela,
rozmarýn čerstvý,
tymián čerstvý,
koření oregáno čerstvé,
pažitka,
koření na ryby,
šťáva citronová,
citron
Komentáře (8)
Různé instituce pro úpravy životosprávy a výživoví poradci razí heslo "musí být účinné, nemusí být chutné".
Je to jen otázka chuťi.
Koření na ryby nepoužívám, ale bez trochy mořské soli si rybu neumím představit