Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí rybí karbenátky

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hanahcotton hanahcotton

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné a vykuchané ryby povaříme a vychladlé obereme a nameleme na masovém mlýnku. Kdo nemá rád moc mleté, může maso jen obrat - nemusíte mít strach, když tam zůstane nějaká ta kostička - v nálevu se dokonale rozloží a ve finále žádnou nenajdete. Krok 2: Na 2 kg ryb dávám 1 kg masové směsi na karbenátky, 2 vejce. Krok 3: Namleté ryby smícháme s masovou směsí, vejcem a ostatním kořením. Dosolit dle chuti. Krok 4: Z připravené směsi dělám kuličky, šulky, nebo karbenátky, které obalím ve strouhance a usmažím ve fritovacím hrnci. Krok 5: Nechám vychladnout a mezitím si připravím nálev - podle návodu z Deka (jako nálev na okurky). Krok 6: Do vymytých sklenic na zašroubování skládám vychladlé karbenátky, zaleju horkým nálevem tak, aby karbenátky byly ponořené, pevně uzavřu víčko a otočím dnem nahoru. Takto otočené nechám do vychladnutí. Krok 7: Karbenátky se nechají 3 - 4 týdny uležet ve spíži a pak už můžete hodovat.

Zveřejněno 6. 8. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí rybí karbenátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E0jY

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí rybí karbenátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E0jY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Já z té karbanátkové hmoty uválím testo 1.5 - 2cm silné a sklenící
ve které budou naloženy vykrajuji. Vzduch ve sklenici karbanátek vytlačí a velikost karbanátků je přesně taková, aby se tam pak pěkně po upečení naskládaly :-):-p:yes:

Bavlnko, moc tímto děkuju za rybí dárek, posílám bodík a obrázky:-K:-)
a aby nedošlo k omylu.. to je dílo Haničky, moje jen foto a plný břich:-8 ale nesníst, by byl hřích:-D:-D:yes::yes:
výborné, v žovotě jsem rybí karboše nejedla a je to lahoda:-p
Hani, díky:-K

zbožňuju rybí karbenátky a tyhle vyzkouším:yes: bodíka a chvála ;-)

Haničko:-Obod už tam je:-))jsem hlava děravá:-DNo a teď mi nezbývá,než čekat na větší přísun ryb;-):-))

Aničko...má to podobnou chuť jako pečenáče:yes:

Jestli toto chutná jako pečenáče,které máme doma moc rádi a v obchodě jsou celkem drahé;-),tak ukládám abodík posílám už teď:-p+:yes::yes:

Veliká mňamka...:-p:-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
rybi karbenatky, domaci karbanatky, rybí karbanátky, karbenátky, domácí rybí karbanátky, ryby karbenatky, karas recepty, rybí karbanátky recept, rybí karbenátky recept, karas recept, rybí karbanátky v nálevu, domácí karbanátky recept, rybí karbanátky z cejna, rybí karbenátek, rybí karbose, karbanátky z cejna, karbanátky z karase, karbenatky recepty, recepty karas, karbenatky z cejna

Suroviny:
ryba, maso mleté mix, vejce, kmín drcený, sůl, pepř, majoránka, česnek, koření na ryby, strouhanka, olej, ocet, deko

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu