Buchta Vanilkový obláček
Vanilkový obláček - přesně takový tento moučník je - lehoučký a nadýchaný, vonící vanilkou a plný máslové náplně s rozinkami. Velkou výhodou je, že ho stačí naplnit a vytvarovat. Upéct ho můžete i v domácí pekárně.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 277 kJ / 3 651 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 87,59 g |
| Tuky | 180,20 g |
| Vláknina | 18,00 g |
| Cholesterol | 1,15 g |
| Sodík | 388 mg |
| Sůl | 0,85 g |
| Sacharidy | 410,80 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Buchta Vanilkový obláček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XD5W
Moje poznámka
Buchta Vanilkový obláček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XD5W
Nejnovější recepty
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 5 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 20 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 21 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 23 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno 18. 12. 2025 12:01:02
Hrachová polévka s krutony
Přidáno 18. 12. 2025 11:04:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečný koláč našich babiček
[email protected] před 1 hodinou
Vepřové maso v mrkvi
RadmilaS před 2 hodinami
Koňakové řezy
janatka před 4 hodinami
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 4 hodinami
Medovníkové koule
evik_svistik před 5 hodinami
Kokosky
veveruska73 před 13 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 14 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 16 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 16 hodinami
Tématické fráze:
buchta recept,
buchta se smetanou,
buchta do formy,
jorkšírský pudink,
rychle buchty se smetanovou naplni,
francouzská buchta,
recept buchta,
buchta oblaka,
pečeme levně,
vynikající buchta,
buchta do dortove formy,
pečeme v silikonové formě,
pečeme rychle a levně,
vanilkové obláčky,
buchta ze šlehačky,
vanilkova oblaka,
buchta s vaječným likérem,
valentynska buchta,
buchta oblacky,
oblaka buchta
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka hladká,
olej,
cukr krupice,
vejce,
droždí sušené,
sůl,
mléko,
máslo,
žloutek,
cukr vanilkový,
rozinky,
smetana ke šlehání,
cukr vanilkový,
tuk
Komentáře (99)
ďakujem za recept
"hrnečku dost! hrnečku dost!"
a to jsem vzala poměrně vlkou formu dortovou
pomazala jsem tím ochuceným máslem,ještě jsem doň dodala domácí vaječňák,posypala kandovanou kůrou a na vrch vrstvičku tvarohu. vypadá to na mňamku
http://domacipekarny.dama.cz/novinky.php?d=223