Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Boží milosti

Křupavé na povrchu a vláčné uvnitř, takové jsou boží milosti. Drobné smažené pečivo z úsporného těsta, které se tradičně připravuje v období masopustu a Velikonoc potěší všechny malé i velké koledníky. Každý kousek je zahalený v cukrovém závoji a provoněný vanilkou.

Hodnocení receptu je 3,9 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Klarak

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 20 min

90 min (70 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 871 kJ /
2 598 kcal
Bílkoviny92,22 g
Tuky40,24 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 463 mg
Sůl1,32 g
Sacharidy376,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z prosáté mouky, kypřicího prášku, citronové kůry, soli, vajec a rumu vypracujeme hladké těsto. Krok 2: Z těsta vyválíme plát o tloušťce 3 mm a vykrajujeme z něj obdélníčky, které uprostřed prořízneme, aby se při smažení nekroutily. Krok 3: V hlubší pánvi rozehřejeme olej a kousky těsta v něm osmažíme dozlatova z obou stran. Krok 4: Ještě teplé boží milosti obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru a podáváme.

TIP: Více nejen o historii smažení božích milostí

Zveřejněno 7. 8. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Boží milosti

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ngpE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Boží milosti

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ngpE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

indulina28: V žádném případě, tohle cukroví se smaží ve vrstvě oleje jako koblihy, vyfoukne se!!!!!! Horké obalíme v cukru, dělávala ho moje babička, ale dávala tuk i do těsta, boužel nevím kolik a už nemám možnost se jí zeptat, ale cukroví je to luxusní!!!!!!

Jé to je nádhera. Ráda vyzkouším:-K:yes:

Když jsme jezdili na Slovensko,tak tam se hodně dělaly,ale vždy je smažili v oleji.Ano jak píše Iva,v troubě to neuděláš.
Jinak dávám bod+1:yes:

indulino, myslím, že boží milosti je jen smaží v horkém oleji, v troubě by to podle mě nešlo, ztratilo by to ten křupavý, vysmažený charakter (jako např.langoše taky v troubě neuděláš);-)

:-O a co to dat do trouby slo by to:-?

Tématické fráze:
bozi milosti, boží milosti z trouby, recept na bozi milosti, boží milosti pečené v troubě, bozi milosti recept, boží milosti v troubě, boží milosti recept do trouby, boži milosti pecene, pecene bozi milosti, recept boží milosti, recepty boži milosti, milosti, boží milosti do trouby, pečivo boží milosti, boží milosti z tvarohu, bozimilosti, bozi miloste, cukroví boží milosti, bozi milost, top recepty bozi milosti

Suroviny:
mouka hladká, kypřící prášek do pečiva, kůra citronová, sůl, vejce, rum, cukr moučkový, cukr vanilkový, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu