Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 36 386 kJ / 8 697 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 147,04 g |
Tuky | 447,48 g |
Vláknina | 18,90 g |
Cholesterol | 2,30 g |
Sodík | 1,38 g |
Sůl | 3,72 g |
Sacharidy | 1 010,81 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 28. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort s krémem z bílé čokolády
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YyZ0
Moje poznámka
Dort s krémem z bílé čokolády
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YyZ0
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 6 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 10 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 14 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 5 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 5 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 8 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 9 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 10 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 11 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 11 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 11 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 12 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 13 hodinami
Tématické fráze:
dort rafaelo s bílou čokoládou,
dort s bílou čokoládou,
bílý dort,
dort s krémem,
čokoláda na dort,
bílá čokoláda recept,
bily krem,
recept na bílou čokoládu,
krém s bílou čokoládou,
jak udělat bílou čokoládu,
bílé dorty,
bílá čokoláda,
dortovy krem s bílou cokoladou,
krém do dortu s bílou čokoládou,
bílý čokoládový krém,
bílý dortový krém,
krém z bílé.čokolády,
bílý čokoládový dort,
čokoláda na zdobení dortů,
dorty bílé
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
olej,
voda,
kakao,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr moučkový,
čokoláda bílá,
máslo,
marmeláda,
banán,
jahody,
rum,
cukr moučkový,
mléko sušené polotučné,
olej,
tresť mandlová sladká,
med,
voda
Komentáře (39)
Omlouvám se, ale jsem v pečení nováček, a nikde v tomto receptu jsem nenašel ani teplotu, ani dobu pečení. Pokud byl tady někdo tak hodný a poradí mi, tak budu velice vděčný
jsem poznala,o jaké složení jde.Abych si byla jistá,vyhledala
jsem váš dort a zkusila si podle návodu udělat doma jen krém
Krém jsem uděla řidší a do šálku jsem nahoru nasypala lískové
oříšky.Hostům chutnala děkuji za inspiraci.vynikající.
ale musim napsat , že se par devčat se na tobe vyživalo, jako když samo čekaji na nejaky duvod ke kritice.
Mimochodem - ten sob (nebo los, neumím je rozeznat
Lepší by bylo přidávat recepty takové, podle nichž by uvařili i jiní a všichni ostatní, než takové, podle kterých se to náhodně (od oka) povedlo autorovi. To potom nemá jiný smysl, než že - jenom tobě se to povedlo...
- Pod marcipán v ŽÁDNÉM případě NEPATŘÍ krém s vysokým obsahem
vody (šlehačkový, tvarohový nebo ze zakysané smetany).
Marcipán se na něm začne roztékat.
- Krém je nejlepší máslový = nastavovaný kaší nebo pudinkem,
ale pozor = PUSINK SE MUSÍ UDĚLAT Z VODY.
- Pokud je z mléka stává se ,že marcipán teče.
- Dort před potažením nepotíráme velkou vrstvou krému, ale jen
abychom zadělali nerovnosti a dáme ztuhnout do lednice.Teprve
potom potahujeme.
- Korpus pomazaný krémem nechte v lednici tak dlouho než krém
ztuhne.
- Lépe se potom potahuje, protahovací hmota po něm neklouže.