Jahodové "sushi" s mátovým "wasabi"
Spojení svěžích jahod, voňavé máty a originálního nápadu dává vzniknout dezertu, který vypadá jako sushi, ale chutná jako léto. Ideální na zahradní párty, dětskou oslavu nebo jen tak pro radost – tohle sladké „sushi“ zaručeně zaujme na první pohled i sousto.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 297 kJ / 2 700 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,45 g |
| Tuky | 181,13 g |
| Vláknina | 14,35 g |
| Cholesterol | 332 mg |
| Sodík | 154 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 235,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Základem těsta jsou sušenky (použila jsem Petit Beurre, Lidl), které je potřeba nejdříve nadrtit. Použijte k tomu nějaký přístroj, nebo je dejte do sáčku a postupně rozbijte paličkou.
Krok 2: Vložte je do mísy, přidejte změklé máslo, nastrouhanou čokoládu na vaření (použila jsem Fin Caré, Lidl), cukr, kakao a kokos a teplem ruky řádně spojte v hroudu těsta. Tu dejte na hodinku odpočívat do lednice.
Krok 3: Rýži spolu s mlékem (přibližně 200 ml, ale řiďte se spíše poměrem uvedeným na obalu rýže), špetkou soli a lžící cukru dejte vařit na dobu uvedenou na obalu rýže. Zpravidla to bývá kolem 20 minut.
Krok 4: Občas promíchejte, obzvláště v závěru vaření, aby se vám rýžová kaše nepřipalovala.
Krok 5: Po dovaření nechte ještě chvíli odstát, poté vmíchejte mascarpone, dle chuti případně doslaďte, a dejte vychladnout do lednice.
Krok 6: Těsto opatrně vyválejte mezi dvěma silikonovými podložkami, pečicími papíry nebo potravinářskou folií, v obdélníkový plát o výšce cca půl centimetru.
Krok 7: Navrstvěte po celé délce vychladlou rýžovou kaši, doprostřed naskládejte řadu jahod a opatrně zatočte tak, aby se oba konce těsta spojily v jeden a vytvořila se malá roláda.
Krok 8: Použitý pečicí papír využijte k jejímu zabalení, aby se lépe udržel tvar.
Krok 9: Opět dejte zpátky do lednice vychladit, aby se pak roláda lépe krájela.
Krok 10: Před podáváním nakrájejte na kolečka a servírujte s mátovým wasabi, které vytvoříte rozmixováním hrstky máty se lžící medu a mascarpone.
Zveřejněno 1. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodové "sushi" s mátovým "wasabi"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2EPK
Moje poznámka
Jahodové "sushi" s mátovým "wasabi"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2EPK
Nejnovější recepty
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 3 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 3 hodinami
Domácí vlašský salát na chlebíčky
Přidáno před 4 hodinami
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí prsa na smetaně s paprikami
Přidáno před 19 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Karamelový likér - latté
Merylas před 2 minutami
Jablkový závin
Lucy27 před 54 minutami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 1 hodinou
Moji utopenci
marky79 před 2 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 2 hodinami
Kokosové strojkové cukroví
adela. před 2 hodinami
Sachr cukroví
adela. před 2 hodinami
Hrnková buchta
Helenecka 21 před 4 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
tomas.rejzek před 4 hodinami
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 5 hodinami
Tématické fráze:
jshodove shushi,
fin care cokolada na vareni,
recept na petit beurre,
lada hruska vasabi,
jahodové risotto,
jahodove suschi,
cheesecake popisky,
sushi recept,
jahodové špízy,
rýžová kaše aby se nepřipalovala,
levné sušhi video
Suroviny:
sušenky máslové,
máslo,
čokoláda na vaření,
cukr moučkový,
kakao,
kokos strouhaný,
rýže kulatozrnná,
cukr moučkový,
mléko,
sůl,
mascarpone,
jahody,
máta čerstvá,
med,
mascarpone
Komentáře (10)
Ovšem je to jen na tobě. Za mne