Jahodové "sushi" s mátovým "wasabi"
Spojení svěžích jahod, voňavé máty a originálního nápadu dává vzniknout dezertu, který vypadá jako sushi, ale chutná jako léto. Ideální na zahradní párty, dětskou oslavu nebo jen tak pro radost – tohle sladké „sushi“ zaručeně zaujme na první pohled i sousto.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 297 kJ / 2 700 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,45 g |
Tuky | 181,13 g |
Vláknina | 14,35 g |
Cholesterol | 332 mg |
Sodík | 154 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 235,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Základem těsta jsou sušenky (použila jsem Petit Beurre, Lidl), které je potřeba nejdříve nadrtit. Použijte k tomu nějaký přístroj, nebo je dejte do sáčku a postupně rozbijte paličkou.
Krok 2: Vložte je do mísy, přidejte změklé máslo, nastrouhanou čokoládu na vaření (použila jsem Fin Caré, Lidl), cukr, kakao a kokos a teplem ruky řádně spojte v hroudu těsta. Tu dejte na hodinku odpočívat do lednice.
Krok 3: Rýži spolu s mlékem (přibližně 200 ml, ale řiďte se spíše poměrem uvedeným na obalu rýže), špetkou soli a lžící cukru dejte vařit na dobu uvedenou na obalu rýže. Zpravidla to bývá kolem 20 minut.
Krok 4: Občas promíchejte, obzvláště v závěru vaření, aby se vám rýžová kaše nepřipalovala.
Krok 5: Po dovaření nechte ještě chvíli odstát, poté vmíchejte mascarpone, dle chuti případně doslaďte, a dejte vychladnout do lednice.
Krok 6: Těsto opatrně vyválejte mezi dvěma silikonovými podložkami, pečicími papíry nebo potravinářskou folií, v obdélníkový plát o výšce cca půl centimetru.
Krok 7: Navrstvěte po celé délce vychladlou rýžovou kaši, doprostřed naskládejte řadu jahod a opatrně zatočte tak, aby se oba konce těsta spojily v jeden a vytvořila se malá roláda.
Krok 8: Použitý pečicí papír využijte k jejímu zabalení, aby se lépe udržel tvar.
Krok 9: Opět dejte zpátky do lednice vychladit, aby se pak roláda lépe krájela.
Krok 10: Před podáváním nakrájejte na kolečka a servírujte s mátovým wasabi, které vytvoříte rozmixováním hrstky máty se lžící medu a mascarpone.
Zveřejněno 1. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodové "sushi" s mátovým "wasabi"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2EPK
Moje poznámka
Jahodové "sushi" s mátovým "wasabi"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2EPK
Nejnovější recepty
Vepřová pěna z domácí vepřovky
Přidáno před 11 hodinami
Vepřový chalupářský guláš s vejcem a opečeným párkem
Přidáno před 13 hodinami
Bábovka z karamelového Salka
Přidáno před 14 hodinami
Hořčice z cukety
Přidáno před 14 hodinami
Fettuccine ve smetanové omáčce s krémovými žampiony a kuřecím masem
Přidáno před 14 hodinami
Piškotové řezy s džemem, mascarpone krémem a šlehačkou
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 8 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 10 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 10 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 11 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 11 hodinami
Cuketová krémová polévka
eva.kortanova.ez@volny.cz před 12 hodinami
Croissanty s nuttelou
hustaliska před 13 hodinami
Linecké sušenky
Mummy46 před 14 hodinami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
GabinaMraz před 14 hodinami
Extra rychlé lívance
oplovka před 15 hodinami
Tématické fráze:
jshodove shushi,
fin care cokolada na vareni,
recept na petit beurre,
lada hruska vasabi,
jahodové risotto,
jahodove suschi,
cheesecake popisky,
sushi recept,
jahodové špízy,
rýžová kaše aby se nepřipalovala,
levné sušhi video
Suroviny:
sušenky máslové,
máslo,
čokoláda na vaření,
cukr moučkový,
kakao,
kokos strouhaný,
rýže kulatozrnná,
cukr moučkový,
mléko,
sůl,
mascarpone,
jahody,
máta čerstvá,
med,
mascarpone
Komentáře (10)
Ovšem je to jen na tobě. Za mne