Jahodové "sushi" s mátovým "wasabi"
Spojení svěžích jahod, voňavé máty a originálního nápadu dává vzniknout dezertu, který vypadá jako sushi, ale chutná jako léto. Ideální na zahradní párty, dětskou oslavu nebo jen tak pro radost – tohle sladké „sushi“ zaručeně zaujme na první pohled i sousto.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 297 kJ / 2 700 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,45 g |
| Tuky | 181,13 g |
| Vláknina | 14,35 g |
| Cholesterol | 332 mg |
| Sodík | 154 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 235,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Základem těsta jsou sušenky (použila jsem Petit Beurre, Lidl), které je potřeba nejdříve nadrtit. Použijte k tomu nějaký přístroj, nebo je dejte do sáčku a postupně rozbijte paličkou.
Krok 2: Vložte je do mísy, přidejte změklé máslo, nastrouhanou čokoládu na vaření (použila jsem Fin Caré, Lidl), cukr, kakao a kokos a teplem ruky řádně spojte v hroudu těsta. Tu dejte na hodinku odpočívat do lednice.
Krok 3: Rýži spolu s mlékem (přibližně 200 ml, ale řiďte se spíše poměrem uvedeným na obalu rýže), špetkou soli a lžící cukru dejte vařit na dobu uvedenou na obalu rýže. Zpravidla to bývá kolem 20 minut.
Krok 4: Občas promíchejte, obzvláště v závěru vaření, aby se vám rýžová kaše nepřipalovala.
Krok 5: Po dovaření nechte ještě chvíli odstát, poté vmíchejte mascarpone, dle chuti případně doslaďte, a dejte vychladnout do lednice.
Krok 6: Těsto opatrně vyválejte mezi dvěma silikonovými podložkami, pečicími papíry nebo potravinářskou folií, v obdélníkový plát o výšce cca půl centimetru.
Krok 7: Navrstvěte po celé délce vychladlou rýžovou kaši, doprostřed naskládejte řadu jahod a opatrně zatočte tak, aby se oba konce těsta spojily v jeden a vytvořila se malá roláda.
Krok 8: Použitý pečicí papír využijte k jejímu zabalení, aby se lépe udržel tvar.
Krok 9: Opět dejte zpátky do lednice vychladit, aby se pak roláda lépe krájela.
Krok 10: Před podáváním nakrájejte na kolečka a servírujte s mátovým wasabi, které vytvoříte rozmixováním hrstky máty se lžící medu a mascarpone.
Zveřejněno 1. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodové "sushi" s mátovým "wasabi"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2EPK
Moje poznámka
Jahodové "sushi" s mátovým "wasabi"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2EPK
Nejnovější recepty
Strakatý řez s jablky
Přidáno před 2 hodinami
Domácí nudle s krůtím masem a paprikami
Přidáno před 6 hodinami
Rohlíky na vlašák
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové karbanátky s kari
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové kung-pao
Přidáno před 22 hodinami
Tvarohový chlebíček se švestkami
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krkovička pečená po staročesku
Lida.Rose před 31 minutami
Krémová pórková polévka
minitka111 před 47 minutami
Sváteční polévka s pečeným česnekem
Lida.Rose před 1 hodinou
Majonézové kynuté buchty
Lendoulinecek před 1 hodinou
Chilli con carne (veganské)
BlankaBulkova před 1 hodinou
Vanilkové vafle
Merylas před 2 hodinami
Krtkův dort na plechu
EvaCh před 2 hodinami
Buchtičky s vanilkovým krémem
Blazenka před 2 hodinami
Rychlá tvarohová buchta hrnková
Simona1 před 2 hodinami
Tvarohová buchta s Margotkou
beruna1 před 2 hodinami
Tématické fráze:
jshodove shushi,
fin care cokolada na vareni,
recept na petit beurre,
lada hruska vasabi,
jahodové risotto,
jahodove suschi,
cheesecake popisky,
sushi recept,
jahodové špízy,
rýžová kaše aby se nepřipalovala,
levné sušhi video
Suroviny:
sušenky máslové,
máslo,
čokoláda na vaření,
cukr moučkový,
kakao,
kokos strouhaný,
rýže kulatozrnná,
cukr moučkový,
mléko,
sůl,
mascarpone,
jahody,
máta čerstvá,
med,
mascarpone
Komentáře (10)
Ovšem je to jen na tobě. Za mne