Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové v kedlubnách se zázvorem a slaninou

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 851 kJ /
920 kcal
Bílkoviny10,04 g
Tuky85,76 g
Vláknina11,79 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,82 g
Sůl4,63 g
Sacharidy22,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso, kedlubnu i slaninu si nakrájíme na menší čtverečky, cibuli na proužky a česnek na plátky. Na oleji si osmažíme cibuli, přidáme česnek, pak maso, které taky nejprve opečeme, přidáme zázvor, trochu pepře, masox a sůl. Krok 2: Zalijeme malým množstvím vody a necháme dusit. Krok 3: Když je maso téměř měkké vsypeme nakrájenou kedlubnu, dolijeme vodu a dodusíme, až je kedlubna hotová. Krok 4: Můžeme ještě dochutit, jíškou zahustíme, přidáme nasekanou petrželkou, kterou promícháme do jídla.

Zveřejněno 15. 8. 2010

Poznámka autorky Bibinka

Kedlubny jsou u nás oblíbené a tak sem je dnes udělala a recept jsem ozvláštnila, bylo to dobroučký!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/27YK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/27YK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Bibinko, to dělávám ráda i já, jen zatím bez zázvoru:yes:+3

Jéé Bibinko:-))přesně na den,ale dva měsíce dál jste se doma trefili skoro do stejné chutě;-):-D:yes::yes:

:-p:yes:Zase krásná kombinace masa a zeleniny:-*;-)Určitě vynikající jídlo,které si zaslouží pochvalu nejen od strávníků:-)):-K+1:yes::yes:

Bibi, to jste si zas pochutnali, co?:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
veprove na kedlubnach, vepřové kostky v kedlubnách, veprove v kedlubnach, kedlubna obří, vynikájící vepřové na kedlubnách, vepřové se zázvorem, vepřové na kedlubnách recept, vepřové s kedlubna, králík na kedlubnách, vepřové v kedlubnu, veprovy maso na houbach se slaninou, smažený vepřové se slaninou, vepřové s kedlubnami, veprove kedlubny, do hajovny kapesni nůž, kedlubny recepty, recept vepřové s kedlubnami, vepřové v kedlubnách recepty, vepřové kedlubna, recept veprove v kedlubne

Suroviny:
maso vepřové, slanina anglická, cibule, česnek, kedlubna, zázvor, masox, pepř, petrželka, jíška světlá instantní, olej, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu