Božský jahodový koláč
Lehký, krémový a dokonale jahodový – takový je tento božský koláč. Kombinace nadýchaného korpusu, jemného šlehačkového krému s mascarpone a čerstvých jahod dělá z každého kousku malý letní zázrak.
Suroviny pro 1 kus
10-12 kousků
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 519 kJ / 4 665 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 57,27 g | 
| Tuky | 295,61 g | 
| Vláknina | 21,64 g | 
| Cholesterol | 944 mg | 
| Sodík | 535 mg | 
| Sůl | 1,78 g | 
| Sacharidy | 433,11 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Elektrickou troubu rozehřejte na 180 °C.
	Krok 2: Dortovou formu vymažte máslem a vysypte moukou.
	Krok 3: V míse utřete máslo s vejcem do zlatavé pěny.
	Krok 4: Přisypte cukr s vanilkovým cukrem, špetku soli a mouku smíchanou s kypřicím práškem. Promíchejte a rukou uhněťte jednolité pevnější těsto.
	Krok 5: Vyložte jím dortovou formu a pečte 20 minut, až těsto zezlátne.
	Krok 6: Upečené těsto vyndejte a nechte na mřížce vychladnout.
	Krok 7: Jahody odstopkujte, omyjte a přepulte. Nechte okapat v cedníku.
	Krok 8: Na krém mascarpone smíchejte s cukrem, přidejte zrníčka vanilkového lusku nebo přidejte vanilkový cukr, nastrouhanou kůru z citronu a zhruba 2 lžíce citronové šťávy. Promíchejte dohladka.
	Krok 9: Šlehačku ušlehejte dotuha a promíchejte s krémem z mascarpone.
	Krok 10: Krém natřete na korpus a navršte na něj jahody.
	Krok 11: Dortovou želatinu připravte dle návodu na sáčku a nalijte na jahody.
	Krok 12: Dejte na hodinu odpočinout do chladu.
Zveřejněno 20. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Božský jahodový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zz36
Moje poznámka
					
				
Božský jahodový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zz36
Nejnovější recepty
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 12 minutami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 22 minutami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 2 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 2 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 3 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 4 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 4 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 13 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 15 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 16 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							jahodový koláč s mascarpone, 
						
						
							nejlepší jahodový koláč, 
						
						
							jahodový koláč, 
						
						
							jahodový dort s mascarpone, 
						
						
							ovocný koláč s mascarpone, 
						
						
							koláč s jahodami a mascarpone, 
						
						
							jahodový koláč do dortové formy, 
						
						
							nejlepší jahodové koláče, 
						
						
							jahodovy kolac s maskarpone, 
						
						
							recept na jahodový koláč, 
						
						
							koláč s mascarpone a jahodami, 
						
						
							jahodový koláč želatina, 
						
						
							jahodový kolác z mascarpone, 
						
						
							mascarpone jahody kolac, 
						
						
							mascarpone a jahody, 
						
						
							jahodový dort mascarpone, 
						
						
							koláč s mraž. jahodama, 
						
						
							maskarpone krem, 
						
						
							jahody s mascarpone, 
						
						
							jahodovy kolac recept
						
					
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							máslo, 
						
						
							vejce, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							kypřící prášek, 
						
						
							sůl, 
						
						
							mascarpone, 
						
						
							smetana ke šlehání, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							lusk vanilkový, 
						
						
							citron, 
						
						
							jahody, 
						
						
							želé dortové, 
						
						
							máslo, 
						
						
							mouka
						
					
	
			
	
Komentáře (8)