Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Báječný jablečný koláč

Vůně jablek a skořice signalizuje příchod podzimu. Křehký jablečný koláč zvládnete upéct za jednu hodinu. Je opravdu výtečný a tak bude ze stolu mizet rychlostí blesku.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenunka Lenunka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 35 min

60 min (25 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 828 kJ /
4 261 kcal
Bílkoviny79,01 g
Tuky11,79 g
Vláknina48,50 g
Cholesterol 3 mg
Sodík 48 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy935,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve oloupeme a nastrouháme jablka. Pak připravíme sypkou směs na těsto, smícháme v míse mouku, cukr a kypřicí prášky. Krok 2: Polovinu másla dáme do vyššího pekáčku a rozetřeme po celém dně a na strany. Krok 3: Nasypeme polovinu sypké směsi, na ni poklademe strouhaná jablka, posypeme skořicovým cukrem a navrch nasypeme druhou polovinu sypké směsi. Krok 4: Nahoru nastrouháme (nebo nakrájíme) druhou polovinu másla. Koláč pečeme na 180°C asi 35 minut, dokud nezezlátne.

Zveřejněno 14. 9. 2015

Poznámka autorky Lenunka

Našla jsem tu podobný recept, ale byl bez kypřicích prášků, tak jsem přidala i svůj, koláč je křehký a výtečný, a navíc velmi rychlý a nenáročný.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Báječný jablečný koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kNQ6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Báječný jablečný koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kNQ6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Včera večer upečený a dnes před polednem zbývá už jen malý kousek, takže bodik leti:yes:4:yes:

Absolutne skvely kolac ! Upecen o vikendu a jen se po nem zaprasilo ! A to muj manzel neni vubec na sladke...:) Priste zkusim pridat rozinky (namocene v rumu) :):-D

:yes::yes: Ale taky s jedním práškem :-p

Jeden je bez kypřících prášků a druhý zase s různými druhy mouky, je tam například i krupička, tak jsem přidala i svůj, přijde mi jednoduchý:-) Postup vyzkouším, děkuji;-)

Leni, taky tenhle znám, s 1 práškem (2 jsou zbytečné, zkus!).
Ale už dělám jinak: máslo rozdrobím s ostatním, větší část drobenky, náplň, navrch zbytek drobenky. Je to lepší, vyzkoušej.
A hned pod tvým receptem v podobných je s kypřícím práškem, hledala jsi?:-S

Tématické fráze:
jablečný koláč, kolac z kypriciho prasku, sypaný jablečný koláč, sypký jablecný koláč, koláč bez kypříciho prášku, sypký koláče, jablečný koláč bez mouky, kolac na prasku jablecny, báječný koláč, jablecny kolac bez prasku do peciva, nenáročný jablečný koláč, koláč ze sypké směsi, jablečný koláč sypké ingredience, sypký koláč, jablecny kolac ze sypke smesi, jablečný koláč z prášku do pečiva, jablečný koláč bez masla, rychly jablečný koláč, jablečný koláč bez kypřícího prášku, jablečný koláč-sypká směs

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr, kypřící prášek do pečiva, máslo, jablko, cukr skořice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu