Suroviny pro 4
12 fasirok
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 221 kJ / 5 072 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 146,34 g |
Tuky | 443,47 g |
Vláknina | 20,90 g |
Cholesterol | 827 mg |
Sodík | 4,22 g |
Sůl | 9,70 g |
Sacharidy | 116,94 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mäso, slaninu a vnútornosti pomelieme.
Krok 2: Maslo roztopíme a orestujeme na ňom domäkka cibuľu, šalviu a tymián.
Krok 3: K mletému mäsu pridáme orestovanú cibuľu s bylinkami spolu s výpekom.
Krok 4: Mäso posypeme soľou, korením, muškátovým orechom, pridáme strúhanku a vlejeme mlieko.
Krok 5: Rukami dôkladne vymiešame mäso, až sa nám všetko krásne spojí do kompaktnej hmoty.
Krok 6: Urobime gulky velke ako tenisove lopticky. a obalime ich v kuskoch tukovej blany , alebo tenulinkych platoch slaniny.
Krok 7: Na panvici rozohrejeme olej a zo všetkých strán na ňom opečieme guľky, aby sa na nich tuk uzavrel. Preložíme ich do pekáča.
Krok 8: Ideme si urobiť omáčku.
Krok 9: Vo výpeku po opekaní fašírok roztopíme maslo a opečieme na ňom domäkka nasekanú cibuľu.
Krok 10: Pridáme cukor, premiešame ho a zalejeme octom. Necháme restovať, kým sa ocot nevyparí.
Krok 11: Pridáme hladkú múku a dobre ju orestujeme, nenechajte ju pripáliť. Všetko nakoniec zalejeme vývarom a prešľaháme. Pridáme mleté korenie a ak treba soľ. Ja som mala ten ocot veľmi nevýrazný, tak som ešte priliala podľa svojej chuti.
Krok 12: Touto omáčkou zalejeme fašírky, mali by byť ponorené do dvoch tretín, ak máte omáčky málo, dolejte ešte trochou vývaru, alebo horúcu vodu.
Krok 13: Dáme piecť do vyhriatej rúry prikryté alobalom. Pečieme cca hodinu na 180 °C.
Krok 14: Po tomto čase dajme dolu alobal a zapekajme nejakých 20 minút. Ja som nepiekla v rúre, ale v remoske a nezdalo sa mi, žeby som musela zapekať, takže túto časť som vynechala. Omáčka je tmavohnedá a vynikajúca.
Zveřejněno 7. 11. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Anglické karbanátky v omáčce – faggots
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VW8o
Moje poznámka
Anglické karbanátky v omáčce – faggots
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VW8o
Nejnovější recepty
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 6 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 12 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 13 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 19 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 21 hodinami
Těstoviny s treskou a pepřem
Přidáno 19. 10. 2025 21:05:20
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec na hořčici
Wenamo před 2 hodinami
Vepřové karé na cibuli
misula29 před 6 hodinami
Palačinky - klasické
Lukrejka před 7 hodinami
Vepřovo-špenátová roláda na česneku
PavlaJ před 7 hodinami
Hrníčková bábovka od babičky
Lukrejka před 10 hodinami
Závin tažený jablečný
Majkaa před 11 hodinami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 12 hodinami
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 12 hodinami
Babiččiny blbouny
KristulaT před 12 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Renata1101 před 12 hodinami
Tématické fráze:
co je fašírka,
fasirky s omackou,
fašírky,
zeleninové fašírky,
tuk v anglic.jazyku,
co je anglický z vnitřností,
omacka ku fasirkam,
recepty v anglickém jazyce,
zeleninová fašírka,
ryby v vnutornosti,
jidlo fasirky,
angliccké fašírky,
top fasirky
Suroviny:
bůček,
slanina oravská,
játra vepřová,
srdce vepřové,
šalvěj,
tymián,
pepř,
sůl,
cibule,
ořech muškátový,
strouhanka,
mléko plnotučné,
blána tuková vepřová,
cibule,
olej,
máslo,
cukr hnědý,
ocet balsamiko,
mouka hladká,
sůl,
pepř mletý,
vývar hovězí
Komentáře (17)
Colombo :