Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 597 kJ / 3 250 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 81,31 g |
| Tuky | 93,47 g |
| Vláknina | 17,38 g |
| Cholesterol | 528 mg |
| Sodík | 1,07 g |
| Sůl | 2,59 g |
| Sacharidy | 512,14 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Briošky s rozinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3wjA
Moje poznámka
Briošky s rozinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3wjA
Nejnovější recepty
Losos podle Marka Raditsche
Přidáno před 2 hodinami
Vaječná omeleta s tuňákem, sýrem a slaninou
Přidáno před 2 hodinami
Pomerančové cukroví
Přidáno před 3 hodinami
Jehněčí guláš s kapií
Přidáno před 13 hodinami
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 19 hodinami
Jablkový koláč z pánve
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zdravý banánový chlebík
jitkaspate před 28 minutami
Mřížkový koláč - osvědčený
Evellinka před 42 minutami
Biskupský chlebíček
HelenaR před 1 hodinou
Rychlá tvarohová buchta hrnková
verydlask před 2 hodinami
Řízky z mletého masa, sýru a mrkve
Leni1970 před 3 hodinami
Perníčky naší Haničky
Sova1 před 3 hodinami
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Slavista62 před 7 hodinami
Fofr broskvový koláč
Martula před 13 hodinami
Mleté maso na špagety
Kajkajak před 15 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
AgirED před 15 hodinami
Tématické fráze:
briošky z domácí pekárny,
brioška z domácí pekárny,
briožka,
briošky recept z pekárny,
brioche recept,
máslové briošky,
domácí pekárna recepty,
briošek,
recept na francouzské briošky,
www babicovy dobroty cz,
francouzské briošky,
bryošky,
domácí briošky,
máslová brioška,
briozky recept,
máslová brioche recept,
brioška v domácí pekárně,
francouzská brioška,
brijošky,
brioška domaci pekarna
Suroviny:
mléko,
vejce,
olej,
cukr,
zázvor mletý,
květ muškátový,
sůl,
mouka hladká,
droždí,
rozinky,
vejce,
mléko,
cukr krystal
Komentáře (21)
Pečte ako chcete, nepečte ak nechcete, je to vaše rozhodnutie, niekedy je múdrejšie mlčať.
Poznámka:
Recept je z knihy od Marjie Lambert : Chlieb z domácej pekárne. Je to preklad z angličtiny.
Ďalšie pripomienky adresujte prosím do diskusie. Budeme všetci radi, ak aj vy pridáte výborný recept, zatiaľ tu od vás žiadny nie je.
A nikde netvrdím, že ide o "pravé" briošky, ktoré mimochodom aj vo Francúzsku podliehajú krajovým zvyklostiam a nepečú sa všade rovnako.
A čo je pravé ? Akú sú pravé halušky, pravá sviečková, atď ? Každý ich robí podľa svojich zvyklostí a rodinných tradícií.
Tento recept nie je z mojej hlavy, je z knihy . Vyskúšala som a chutili, je to chuťovo také, aké si pamätám z detstva z pekárne. Možno nie "pravé", ale dobré.
A jen tak pro zajímavost-pravé francouzské brioche se dělají ze dvou druhů těst, které až spojením vytvoří tu pravou briošku.