Domácí tvaroh od babičky
S domácím tvarohem si dopřejete čerstvost a kvalitu. Na domácí tvaroh potřebujete jen pár věcí a jeho příprava vás až překvapí, jak je snadná. A navíc se z téhle mléčné pochoutky dají připravit skvělé pomazánky.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 103 kJ / 981 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,40 g |
Tuky | 31,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 126 mg |
Sodík | 840 mg |
Sůl | 2,10 g |
Sacharidy | 102,90 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí tvaroh od babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9gOD
Moje poznámka
Domácí tvaroh od babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9gOD
Nejnovější recepty
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 9 minutami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 3 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 7 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 7 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 8 hodinami
Sekaná s červenou řepou, hráškem a kukuřicí
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 7 minutami
Rajská omáčka
Maroun416 před 33 minutami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 49 minutami
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 2 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
zlatko4 před 3 hodinami
Bramborák se švestkami
Lenka Sedlackova před 5 hodinami
Přesnídávka jablečná
HancaSvarc před 7 hodinami
Nepečený jablečný dort
RNRNH před 7 hodinami
Tvarohová bábovka od Dity P.
chameleon před 9 hodinami
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 20 hodinami
Tématické fráze:
domácí tvaroh,
domácí tvaroh z kravského mléka,
jak udelat domaci tvaroh,
sladký tvaroh,
jak udělat sladký tvaroh,
jak udelat z mleka tvaroh,
tvaroh na sladko,
sladky tvaroh recept,
kuchařka pro začátečníky,
jak udělat tvaroh,
tvaroh,
domácí tvaroh recept,
jak vyrobit tvaroh,
recept na sladky tvaroh,
hořký tvaroh,
recepty z tvarohu,
recept na domácí tvaroh,
obklady z tvarohu,
recepty pro začátečníky,
tvaroh na obličej
Komentáře (46)
S tou pasterizáciou neviem. Pasterizácia znamená ohriatie mlieka na 72-85°C počas 15 a menej sekúnd, pri ultravysokom ohreve len 1-2 sek, čo si v domácich podmienkach neviem dosť dobre predstaviť. Pri pasterizácii sa likvidujú mikroorganizmy, ale všetky, aj tie, ktoré náš organizmus potrebuje. A kde nie sú mikroorganizmy, nič nemôže skysnúť. Trvanlivé mlieko vám neskysne, skazí sa. Takže nerobiť pokusy, nechať klasicky skysnúť mlieko.
Držím prsty, nech sa podarí.
A ještě mám poslední otázečka na Vás....
Záleží i na tom, jestli mléko kysne v uzavřené nebo otevřené nádobě?
pod příspěvkem jsem pochopila že už ho den nechává stát.... A jestli pak povařit.
Tak jsem se raději optala :)
http://www.toprecepty.cz/recept/4298-brambory-s-ky... Je to dobrota, úplne iné niečo ako s kefírom alebo acidofilným mliekom.
Ak by si ho ohrievala, neskysne ti, ale sa skazí
ráda bych se optala na přípravu kyselého mléka. Mám čerstvé kravské. Mám ho pasterovat na těch cca 60-70°či převařit? Nebo to není nutné?
Děkuji
http://www.toprecepty.cz/recept/4298-brambory-s-ky...
Tvaroh rozmíchám se žloutkem a nanesu na obličej, kromě očí samozřejmě. Po 15 minutách smyju opatrně a natřu hydratačním krémem. Tvaroh je taky vynikající při bolestech v krku, na tzv.tenisový loket atd. Prostě uděláme obklad s tvarohem, přiložíme, ovážeme třeba utěrkou a necháme do zaschnutí. Užívala jsem tyhle obklady i při zánětech prsou při kojení.
Když ho smícháš s citronem, máš přípravek na lupy ve vlasech - prostě tím napatláš vlasy, necháš cca 20 min. a smyješ.
Já na tvaroh a syrovátku nedám dopustit.
Jdu take zkusit domaci tvaroh, jsem zvedava. Mam rocniho synka a rada bych mu udela nejakou dobrou pomazanku s tvarohu. Pak dam vedet. Diky za recept.
Nina.Angels, kyslé mlieko nie je skazené mlieko. Postupuj ako vraví Janka. Mlieko sa drží na teplom mieste, aby skyslo, to znamená, že sa v ňom namnožia veľmi užitočné baktérie, ktoré ho zahustia, podobne ako jogurt, len iného druhu
Preto sa nehodí na kyslé mlieko trvanlivé, pretože tam sú zničené všetky baktérie, to trvanlivé by sa ti fakt skazilo, ale neskyslo.
Kyslé mlieko je výborné na pitie, ale aj na koláče.
Vidno, že mladšie ročníky sú už vychované na trvanlivých mliekach, kyslé mlieko nepoznajú. mne to kyslé mlieko chýbalo roky, teraz, odkdy mám pod oknami mliečny expres, sa ho neviem dopiť
Jo a zajímalo by mne, co se děje, když vypijeme syrovátku? myslíš, že pak stačí jednogenerační byt?