Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechové řezy z celozrnné mouky s malinami

Tyto ořechové řezy představují lahodný dezert, který spojuje zdravé ingredience a vynikající chuť. Celozrnná mouka dodává těstu bohatou nutriční hodnotu a jemnou oříškovou chuť, zatímco šťavnaté maliny přinášejí do pokrmu svěžest.

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lemarti

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti zhruba 30 x 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 648 kJ /
4 457 kcal
Bílkoviny97,06 g
Tuky273,32 g
Vláknina38,52 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 737 mg
Sůl2,22 g
Sacharidy382,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu nastavíme na 180 °C. Plech vyložíme papírem na pečení. Krok 2: Vlašské i lískové ořechy umeleme nebo nastrouháme. Krok 3: Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zatím necháme stranou. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Oříšky, olej a vodu přidáme postupně do žloutkové pěny. Krok 4: Mouku, kakao a kypřicí prášek do pečiva promícháme v misce a přimícháme do žloutkové směsi. Nakonec přidáme opatrně ušlehaný sníh z bílků. Těsto dáme na plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 30 min. Krok 5: Těsto dáme na plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 30 minut. Po upečení necháme vychladnout a pak přepůlíme. Krok 6: Spodní polovinu natřeme čokoládovou polevou, poklademe malinami a natřeme ušlehanou smetanou s vanilkovými cukry a ztužovači. Přiložíme druhou polovinu a celé potřeme čokoládovou polevou. Dáme do lednice ztuhnout.

TIP: Čokoládová poleva

Zveřejněno 25. 9. 2010

Poznámka autorky lemarti

Do těsta můžeme místo celozrnné mouky dát hladkou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/14EV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/14EV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-O Takovej pěknej recept mi málem unikl...ukládám :-p:yes:

Kadrnožková díky:-Ka máš pravdu,mě druhý den chutnaly taky víc:-8

Úplně bezvadné, a když se naležely do druhého dne, tak ještě lepší:yes::-K

:-p to vypadá mooc jedle;-)+1:yes:

Děkuji za krásné komentáře a bodíky:-K

i já se hlásím k vyznavačkám "nítěného" řezání ;-):yes: pokoří sebedrobivější korpus a řízne se krásně rovnoměrně...:yes:

"Lenočka", to se ti povedlooo, to je krása, to bude dobrota!!:-p:yes::yes::yes:

Lemarti:-), nit používám taky a můžu potvrdit, že na velké plochy je :yes:;-).

lemarti, tak nit - to neznám. Já právě nožem, ale ať vezmu sebeostřejší,dlouhý nebo zubatý, tak se stejně do přesné poloviny netrefím a potom je v některém místě např. moc slabý. Takže díky za tip;-)

:-p:yes:+13tak ten bych si dala:-p

Holky díky:-K
Jahodo no já překrojuji jedině nití a potom ten vrchní plát podeberu špachtličkama a položím na vrchní;-)Taky se mi už párkrát stalo že se potrhal:-8

Já dávám bod za tak perfektně rozřízlý moučník z celého plechu. Na to, že piškot nevypadal moc vysoký, tak obdivuji, kdo to dokáže tak rozříznout a pak zase dát neporušené! zpátky. Mě se to většinou tak nějak rozpadne:-//:-D Pěkné:-K:yes:

leni, skvostné :-p - sice maliny nejím, ale toto je krása:yes:

Vypadají dokonale...:-O:-K Kvůli alergii je nikdy nezkusím, ale už za ty překrásné fotky posílám bod. :yes:

Jedním slovem.Nádhera:-K:-K:yes:

Tématické fráze:
moucniky z celozrnne mouky, sladké recepty z celozrnné mouky, celozrnné ořechové rohlíčky, piškot z celozrnné mouky, celozrnný piškot, ořechové řezy, moučník z celozrnné mouky, ořechové rohlíčky bez mouky, piškotové těsto z celozrnné mouky, recepty z celozrnné mouky, korpus z celozrnne mouky, celozrnné řezy, celozrnná mouka recepty, celozrnná mouka, celozrnné moučníky, piškot z celozrné mouky, žitná mouka recepty sladké, celozrnný korpus, sladké recepty z celozrné mouky, košíčky z celozrnné mouky

Suroviny:
cukr, mouka celozrnna pšeničná, vejce, ořechy vlašské, ořechy lískové, olej, voda, kypřící prášek do pečiva, kakao, maliny, smetana ke šlehání, cukr vanilkový, ztužovač, poleva čokoládová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu