Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené mleté kuřecí maso s cuketou

V létě neradi trávíme mnoho času v kuchyni, a proto pro vás máme tip na rychlý oběd či večeři. Mleté kuřecí maso smíchané s mladou cuketou, zapečené na rajčatech a paprikách a posypané sýrem, podáváme s oblíbenou přílohou.

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

k.radulka k.radulka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 35 min

60 min (25 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 754 kJ /
658 kcal
Bílkoviny50,50 g
Tuky31,40 g
Vláknina8,80 g
Cholesterol 120 mg
Sodík 2,82 g
Sůl7,00 g
Sacharidy40,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu omyjeme, oloupeme a nastrouháme nahrubo. Posolíme (se solí opatrně) a necháme 5 minut vypotit. Krok 2: Vymačkáme šťávu, kterou cuketa pustí a vylijeme. Cuketu smícháme s masem a podle potřeby přimícháme strouhanku, už nesolíme. Těsto je řidší. Krok 3: Papriky omyjeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na proužky. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Krok 4: Do pekáčku dáme rajčata i papriku a přikryjeme masovou směsí. Posypeme sýrem a zapečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 35 minut.

TIP: Oblíbené recepty s cuketou

Zveřejněno 1. 10. 2010

Poznámka autorky k.radulka

Přílohu jsem dělala rýži, kterou jsem ochutila před vařením pokrájenou pažitkou a podravkou. Maso je krásně vláčné a šťavnaté.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O8XL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O8XL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

určitě udělám moc pěkný a určitě dobrý:yes:;-)

Teprve dnes jsem si všimla tohoto receptu. Až budou na zahrádce cukety vyzkouším. miluji jak cukety tak mleté kuřecí :-K:-K

:-) Super recept, zítra hned vyzkouším!!! A 13. bodík samozřejmě letí k Vám!!! :yes:

Super recept, jen náš táta nejí zeleninu, takže jsem na dno pekáčku dala kečup a celé dno pokryla vysočinou a bylo to Výborné a příloha hranolky!!!!:-)):yes: Po dlouhé době zase super recept z netu!!! Děkuji budem dělat častějc :-D

Zajímavý recept a chuťově to vypadá také dobře:yes:+5

Nooo, to je hodně zajímavé!!:-O:yes:

Ty brďo, to vypadá zajímavě, určitě vyzkouším ;-):yes:

Tématické fráze:
mlete kureci maso recepty, mleté kuřecí maso, mleté krůtí maso zapečené, kureci mlete maso, kuřecí maso s cuketou, krůtí mleté maso s cuketou, recepty z mletého kuřecího masa, zapečené kuřecí maso s cuketou, mleté kuřecí maso recept, mleté krůtí maso recept, mleté krůtí maso s cuketou, recepty z mletého krůtího masa, mleté maso s cuketou, kureci mlete maso recepty, kuřecí maso zapečené s cuketou, recepty kuřecí maso s cuketou, recepty kuřecí maso s cuketou, kuřecí mleté maso recept, recept na mleté kuřecí maso, mleté kruti maso

Suroviny:
maso kuřecí mleté, cuketa, sůl, strouhanka, sýr eidam, rajče drcené, paprika čerstvá červená

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu