

Kokosová buchta s rumovým máslem
Suroviny velký plech
- 500 g polohrubé mouky
- 4 lžíce kakaa
- 2 prášky do pečiva
- 500 g krupicového cukru
- 2 vejce
- 500 ml mléka
- strouhaný kokos na posypání
- Rumové máslo:
- 250 g měkkého másla
- 250 g moučkového cukru
- 4 lžičky kakaa
- 4 lžíce rumu
Postup přípravy receptu
Mouku smícháme s kakaem, přidáme prášek do pečiva a cukr. Nakonec vmícháme mléko a vejce.
Vlijeme do hlubšího plechu, vyloženého pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut při 210 stupních.
Vyzkoušíme špejlí, že je těsto upečené.Mezitím si nachystáme máslo. Máslo utřeme s cukrem a kakaem, pak přidáme rum.
Buchtu po vytažení z trouby potrháme vidličkou a potřeme máslem. Část se vpije a část zůstane na povrchu.
Necháme trochu vychladnout a posypeme kokosem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kokosová buchta s rumovým máslem
-
yanull:Ano opravdu to tak je... ve výsledku to ale přeslazené není...
-
Chuchu: Je to opravdu hodně cukru, na 500 g mouky, také 2 prášky do pečiva se mi zdají dost, třeba to autorka ještě upřesní, zda to tak má být.
-
Asi je ta buchta dobrá, ale jak jsem spočítala, tak je na cca 500g mouky 750g cukru, není to nějak moc? Není tam chyba? Já bych to tedy tak strašně sladké jíst nemohla.
-
Sbíhají se mi sliny na tak dobrý koláček
-
Tuto buchtu velmi dobře znám, také ji dělám, zrovna před dvěma týdny. Mám ji z časopisu Albert a je výborná. Posílám bodík.