Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makový moučník s pudingem

Pokud patříte mezi milovníky máku, tento moučník si zajisté najde své pravidelné místo ve vašem repertoáru. Maková buchta, s krásně vonícím vanilkovým krémem a ořechovou posypkou navrchu. To je prostě neodolatelná kombinace.

Hodnocení receptu je 4,9 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

yanull yanull

Náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 30 min

100 min (70 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 927 kJ /
5 002 kcal
Bílkoviny131,39 g
Tuky143,20 g
Vláknina18,40 g
Cholesterol 1,64 g
Sodík 923 mg
Sůl2,72 g
Sacharidy766,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky chvilku šleháme se studenou vodou, přidáme cukr, z něhož si trochu necháme do sněhu. Krok 2: Po našlehání přidáme mouku promíchanou s mákem a práškem do pečiva. Krok 3: Z bílků a zbylého cukru ušleháme sníh, který opatrně vmícháme do těsta. Krok 4: Těsto vylijeme na vymaštěný plech a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Krok 5: Uvaříme mléko s pudinkem a vanilkovým cukrem a necháme vychladnout. Krok 6: Vychladlý pudink smícháme s máslem o stejné teplotě a cukrem moučkou, dochutíme rumem. Kdyby se krém zdál málo sladký, je možno přisladit podle chuti. Krok 7: Na pánvi rozpustíme cukr a máslem, hned poté přidáme ořechy a jen krátce osmahneme. Krok 8: Na vychladlý piškot natřeme krém a posypeme ho vychladlou ořechovou drobenkou. Po ztuhnutí nakrájíme řezy.

TIP: Jak skladovat vlašské ořechy

Zveřejněno 4. 10. 2010

Poznámka autorky yanull

Tento moučník mám od své mamky, ač sladké moc nemusím, tak v tomto případě jsem ochotná i zhřešit. Až ochutnáte, tak sami poznáte proč. :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JQ12

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JQ12

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Moc nám chutnalo.????

Tohle taky zkusím, krém trochu vylehčím třeba Lučinou,jsem tady krátce a netušila jsem kolik šikulek doma vypékává,u nás moučníčky sice frčí ale tyhle dobroty se ani nedají všechny zvládat zkonzumovat,já vždycky zkusím a manžel to pak lehce dojede.:yes:

:yes::yes::yes::-K:-)):-!

výborný moučník pekla jsem ho minulou sobotu no a dnes znovu a povezu ho mamince až do čech dávám 8 bobu zdraví Jarka z Moravy:-K:-K:-K:yes::yes::-K

Výborná buchtička, milujeme mák :-p:-p:-*. Jen na krém jsem na přání dcery nedávala oříšky, ale jen posypala grankem, bod je zasloužený :yes: :-8.

Dnes jsem pekla na oslavu tetiných narozenin, na korpus jsem dala 2 čokoládové krémy Stilla z Kauflandu a opražila 20 deka lískových oříšků,takže menší změny, a koláč byl výborný....foto bohužel nemám, ale krom barvy krému vypadal totožně...hlavně všem chutnal, moc díky:-8

Uděluji krásný a zasloužený bod:yes: je to výborná záležitost:-p
mák jsem sice měla mletý...vůbec nevadilo,korpusek heboučký jako mech:yes:pudink jsem užila karamelový....výborné k těm oříškům.krém dosladila cukrem a medem....mňam. a oříšků dala hooodně a celkový dojem??
MŇAM MŇAM MŇAM:-p:yes::yes::yes::yes:
p.s. s dovolením přidávám fotky;-)

vyborne jen se po nich zaprasilo:yes:;-):-8:yes:

Přidávám bodíček, fotku a pochvalu tohoto moučníku. Korpus jsem pokropila rumem a potřela marmeládou. Opravdu luxusní:-p:yes:

NO JOOOO:-!:-!:-!:-D:-D:-Dyanull,tys mě odhalila:-D:-D:-Ddala jsem "trochu":-Dvíc:-!:yes:

:-K:-p:yes:Tak to chce opravdu bodík.:yes:

Rebi,:-K i tobě moc díky. Jsem ráda, že jsi vyzkoušela, fotečky přidala a jsi spokojená. Ale všimla jsem si, že tam máš nějak více posypky. Nedělala jsi ji z dvojité dávky? ;-):-p

moc dobré:-pani to není nijak náročné:yes:takovou chuť jsem na ně měla,že chudáci(řezy)nestačily..nebo nestačili:-?:-//:-Dztuhnout:-D:-DJanul,další bodík(jubilejní 20.) a pár fotek;-):yes:za recept děkuji,určo nedělám naposledy:-K:yes:

Děvčata,:-K jsem moc ráda, že jsem vám tímto receptem "kápla" do noty a že je již v den vložení podle něj upečeno a chutnalo. ;-) Děkuji všem za pochvalné komentáře a bodíky a ať se také zadaří. :-p:-)

Včera sjem tuto dobrotu pekla. A plech už není ani polo prázdný:-)) ale mám radost když něco upečeu a chutná to, díky za recept...

Ten vypadá úžasně.To opravdu můžu.Asi v sobotu vyzkouším.Už zase slintám do klávesnice.

Já na rozdíl od tebe sladké "musím" a tento moučníček opravdu láká k vyzkoušení. Bodík posílám už teď:yes::-p:-p

Ó rány!!! Jani, já už se fakt asi neunesu, pak zas jen zelenina, kuřecí, ten život je fakt na prd...:-( Ale tobě veliký plus!!:-D:yes:

jej, to vypadá mňamkově:-*:yes:+13

:-p vypadá to krásně+:yes::-K

;-):-D U nás MMM znamená Medzinárodný maratón mieru, ktorý je každý rok 1. nedeľu v októbri v Košiciach. Včera bol 87. ročník :-D :-D:-D Ale aj táto odroda MMM je veľmi lákavá a krásna +12:-D:-D:-D

:-p+11:yes:a ukládám si;-):yes:

Ty zkaramelizovaný ořechy na krému se mi moc líbí :-p:yes:

Hurá, zas nemusím mlít mák :-D:-D, okamžitě zrealizuju :-p:-p:yes:

Tak ten vypadá velmi dobře:-pjá mám mák ráda receptík si ukládám
a hodnocení bod dávám;-)+1:yes:

Maru, jak bylo v receptu psáno, tak je uděláno. ;-) Výši krému vidíš na řezu, vše se mi zdá přiměřené a hlavně dobré. :-p;-) Pajajko, doufám, že milovníkům máku doma přijdou řezy vhod :-)

Yanull, i když já taktéž nejsem zastáncem sladkého jako ty, tady musím dát boda chca-nechca, je moc krásnej a vypadá hodně jedle a ty máš 5.boda:yes:

Tématické fráze:
moučníky s mákem, moučník s mákem, recepty na moučníky s mákem, restaurační moučníky recepty, moucnik makovec, restaurační moučníky, nejchutnější makový koláč, klucivakci.cz recepty, makovec moučník, výborný moučník na oslavu, moučníky makovec, klucivakci, moučníky z mákem, vyborny moucnik, moučnik z makem, restaurační moučníky recepty, makový zákusek, mák a zdraví, makovy moucnik s s pudinkem, makovej moucnik

Suroviny:
mák, mouka hladká, prášek do pečiva, vejce, voda, cukr moučkový, tuk, pudink vanilkový, cukr vanilkový, mléko, máslo, cukr, rum, ořechy, cukr krupice, cukr moučkový, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu