Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 038 kJ / 3 594 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,46 g |
Tuky | 187,78 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 1,53 g |
Sodík | 506 mg |
Sůl | 1,09 g |
Sacharidy | 417,59 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve si uvaříme na krém hustý oslazený pudink. Necháme ho vychladnout a ještě vychladit v lednici. Pak ho vyšleháme elektrickým šlehačem do jemného krému, do kterého zašleháme vychladlou kávu a změklé máslo.
Krok 2: Změklé máslo utřeme s oběma cukry, přidáme žloutky a vyšleháme do husté pěny. Přidáme prosátou mouku a zlehka promícháme, aby hmota neklesla. Z bílků si uděláme pevný sníh, který na závěr po částech vmícháme do základu těsta.
Krok 3: Připravené těsto rozetřeme v rovnoměrné vrstvě na plech vyložený pečícím papírem, povrch uhladíme. Těsto vložíme do trouby vyhřáté na 200° a pečeme asi 8 minut do světle žluta.
Krok 4: Upečené plát necháme vychladnout a pak z něj opatrně stáhneme papír na pečení. Pomocí ostrého nože plát podélně nakrájíme na tři stejně široké a dlouhé pruhy.
Krok 5: Jeden pruh těsta potřeme vrstvou krému a zakryjeme ho druhým pruhem, který také potřeme vrstvou krému a přitiskneme na něj zlehka poslední pruh. Povrch i strany slepených plátů potřeme zbylým krémem a necháme vychladit.
Krok 6: Karamel připravíme v kastrůlku - za stálého míchání z cukru a vody uvaříme na mírném ohni světle hnědý karamel. Odstavíme ho z ohně, opatrně pomalu přilijeme smetanu a stále mícháme. Polevu nalijeme na ztuhlý moučník, necháme ho vychladit a pak nakrájíme na řezy.
Zveřejněno 6. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemné moka řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/69yn
Moje poznámka
Jemné moka řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/69yn
Nejnovější recepty
Bramborové vafle
Přidáno 17. 5. 2025 05:00
Kedlubnová polévka
Přidáno 16. 5. 2025 19:25
Horký zeleninový salát
Přidáno 16. 5. 2025 16:46
Kuřecí prso, pečený květák s parmazánem. Vhodné pro diabetiky
Přidáno 16. 5. 2025 11:01
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Litina
Marta.lhotecka@seznam.cz před 10 minutami
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
poirotka před 13 minutami
Vohrnoušky
Beruna před 43 minutami
Tvarohový dort Míša s jahodami
mamina58 před 1 hodinou
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
PetuleLevandulka před 12 hodinami
Jednoduché kynuté těsto na cokoli - slané i sladké
Petranela před 12 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 13 hodinami
Plněná vepřová svíčková
Pavel2001 před 13 hodinami
Kuřecí kari po belizsku
Antonausprag před 13 hodinami
Sváteční koláčky
Koffi před 14 hodinami
Tématické fráze:
moka řezy,
moka řezy recept,
moka řezy recepty,
recept na moka řezy,
moka krém,
jak se dělá karamel,
mokka rezy,
jemný piškot,
moka,
mokařezy,
francouzské řezy,
karamel z cukru,
moka řez,
moka recept,
řezy moka,
krém na moka,
krém do moka,
míšo řezy,
moka poleva,
recept moka
Suroviny:
mouka polohrubá,
vejce,
cukr,
máslo,
cukr vanilkový,
máslo,
mléko,
cukr,
pudink vanilkový,
káva,
cukr krupice,
smetana,
voda
Komentáře (58)
Můžeš se zaregistrovat a přidat tedy vlastní recept na nějaké podobné řezy, nemyslím, že je vhodné, psát svůj recept do kkomentáře jiného receptu. Pak ho možná ráda vyzkouším. Pečení zdar!
120 g polohrubé mouky
4 vejce
80 g cukru
30 g másla
1 vanilkový cukr
Můj názor. Tak zkuste....
Dělala jsem a mooooc všem chutnalo
Reny2, to mi povídej o těch figurách. Já se ale sladkýmu neumím "úplně" vyhýbat.