Pečené kuře
Pečené kuře je klasika nedělních obědů - ale klidně ho připravte jen tak! Z jednoho kousku pečeného kuřete totiž vyrobíte několik různých jídel, třeba sendviče na druhý den. Maso podávejte se šťouchanými bramborami nebo s rýží.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 392 kJ / 2 006 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,37 g |
| Tuky | 205,62 g |
| Vláknina | 16,52 g |
| Cholesterol | 638 mg |
| Sodík | 27 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 29,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pekáč s víkem vymažeme sádlem nebo máslem. Zbytek tuku položíme do pekáče. Očištěné kuře nebo kuřecí čtvrtky osolíme ze všech stran a rozložíme na tuku v pekáči.
Krok 2: Trochu podlijeme vodou, přidáme nakrájenou slaninu a dáme do trouby. Pečeme při 170 °C asi 30 minut.
Krok 3: Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Krok 4: Po půlhodině pečení přisypeme ke kuřeti pokrájený česnek, aby byl po celé ploše pekáče, podlijeme a dáme zpět péct.
Krok 5: Po čase pak přidáme nakrájenou cibuli pod maso, kuře posypeme grilovacím kořením a ještě dopékáme.
Krok 6: Doba pečení je závislá na velikostí kousků a na teplotě pečení, ideálně péct cca 1,5 hodiny. Před koncem pečení odklopíme vrch pekáče, aby byla kůrka křupavá.
Krok 7: Jako příloha mohou být brambory, kaše, hranolky z trouby a nebo bramborové knedlíky.
Zveřejněno 20. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené kuře
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pp6
Moje poznámka
Pečené kuře
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pp6
Nejnovější recepty
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 4 hodinami
Tvarohová štóla s citronovou polevou podle Josefa Maršálka
Přidáno před 6 hodinami
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 18 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 18 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 1 hodinou
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 1 hodinou
Hovězí polévka - přesnídávková
Jan Nemec před 4 hodinami
Išlské dortíčky
dra.carol před 5 hodinami
Bramborový salát na chlebíčky
JanaEly před 5 hodinami
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 12 hodinami
Košíčky Izidor
zvon23 před 15 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 15 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 15 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
LuciFerie před 17 hodinami
Tématické fráze:
kure,
kuře recepty,
pečení kuřete,
jak upéct kuře,
recept na kuře,
pečeme kure,
recepty na kure,
kuře v troube,
doba pečení kuřete,
kuře pečene v troube,
kure recept,
kuře recept,
recepty kuře,
recept kure,
kuře pečené v troubě recept,
pečené kuřecí čtvrtky,
jak dlouho peceme kure,
pečení kuřete v troubě,
nejlepší pečené kuře na světě,
top recepty kuřeci
Suroviny:
kuře,
máslo,
špek,
česnek,
cibule,
koření grilovací,
sůl
Komentáře (43)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
No a co vám dává jistotu, že morák z velkochovu je něco jiného než kuřecí brojler z téhož?
Zdá se mi,že toho tuku je tam opravdu mnoho a zbytečně.