Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 600 kJ / 4 207 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,36 g |
| Tuky | 96,12 g |
| Vláknina | 18,00 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 482 mg |
| Sůl | 1,76 g |
| Sacharidy | 749,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krátce svaříme vodu, cukr, Heru a trošku soli.
Krok 2: Poté vychladíme. Do ještě teplé směsi přidáme mouku s práškem do pečiva a vejce.
Krok 3: Promícháme v těsto a vylejeme na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe řídce ovocem a posypeme žmolenkou.
Krok 4: Pečeme ve středně teplé cca 180°C a předehřáté troubě do růžova. Zkusíme špejlí.
Krok 5: Tento koláč se jen rozplývá, je velice jemný. S čerstvými jahodami je nejlepší. Proč řídce ovocem? Protože kdyby se dalo ovoce nahusto, koláč by se rozpadal, jak je jemný.
Zveřejněno 16. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Božtěšický koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N06K
Moje poznámka
Božtěšický koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N06K
Nejnovější recepty
Šťavnatí švábi
Přidáno před 17 minutami
Těstoviny zapečené s brokolicí a šunkou
Přidáno před 3 hodinami
Kapustová polévka s houbami
Přidáno před 5 hodinami
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 8 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 8 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Těsto na pizzu
Mon17 před 10 minutami
Maminčin rýžový nákyp
jalamo před 30 minutami
Koláč linecký s tvarohem a jablky - i pro CRISP
Wilma před 1 hodinou
Cop s jablečno-kokosovou náplní
Wanilor před 2 hodinami
Maminčiny palačinky
kimlo před 2 hodinami
Jablkové hrnkové lívanečky
Kristina1 před 2 hodinami
Polévka šup-šup
Danulka52 před 4 hodinami
Nálev na červenou řepu
Kajabova před 4 hodinami
Nakládané vepřové řízky
Danulka52 před 5 hodinami
Pikantní rajčatová polévka s fazolemi
Verunkavh před 5 hodinami
Tématické fráze:
žmolenka z oleje,
žmolenka na koláče recept,
koláč ze žmolenky,
žmolenka z polohrubé mouky,
šalamoun hrnkový koláč,
nejlepší jemný koláč,
moučníky on-line,
buchta fofrník,
koláč šalamoun,
žmolenka na koláč recept,
jak se dělá žmolenka,
z čeho se dělá žmolenka,
recept na žmolenku,
žmolenka na koláč,
žmolenka pro diabetiky,
moučníky recepty,
koláč,
recepty on line y tříbarevný koláč,
žmolenka,
jak nahradit cukr při pečení
Suroviny:
voda,
cukr,
tuk hera,
mouka polohrubá,
sůl,
vejce,
prášek do pečiva,
jahody čerstvé,
mouka polohrubá,
cukr,
olej,
tuk,
mouka
Komentáře (23)
Pajaska
Jani R.,přesně tak,dělá se z toho na co je chuť a co je doma.
Jako náplň mám ale višně a rybíz. Pekla jsem na vymazaném a vysypaném pekáči cca 30 min při 170°C. Je to vynikající, těsto je velice tvárné.
Jen možná pro někoho to na rozměry plechu (vnitřní rozměry) 34x35 cm bude těsto moc nízké, nám to naopak vyhovuje. Je to skvělé, mizí to samo. Páji
nicméně to nevylučuje, že tento je určitě také dobrý
Hello,normálka koláč,pokud se to nepřežene tím ovocem.Dělávám už léta,mám recept od jedné cukrářky, která ho vymyslela a tak na její počest ,jsem recept vložila.Já tedy z hlavy nevím,ale šalamoun se,jeho těsto tedy,nesvařuje nebo se pletu?Nevím.
clovece mne to pride ako keby ten predposledny riadok tam bol naviac...rozumies, ze ho zabudla pajaska vymazat, alebo co.
Jo cukr budu muset nahradit diacukrem na pečení, ale to by neměl být problem.
Teď čtu pozorněji žmolenku - chápu dobře, že ji děláš z hladké i polohrubé mouky? nebo je to jen variace, že jde jak z hladké tak i z polohrubé? Asi ale by to chtělo upřesnit poměry, protože ne každý to zná, zkus aspoň přibližně napsat, kolik čeho.