Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbové bramboráčky

Křupavé na povrchu, vláčné uvnitř a provoněné houbami. Jsou dokonalou podzimní pochoutkou, spojují klasickou chuť bramboráku se šťavnatostí hub a koření, takže se skvěle hodí jako hlavní jídlo i jako originální příloha.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ruzena ruzena

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 524 kJ /
1 798 kcal
Bílkoviny95,52 g
Tuky28,20 g
Vláknina49,74 g
Cholesterol 634 mg
Sodík 1,62 g
Sůl3,52 g
Sacharidy266,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Houby důkladně očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Krok 2: Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Krok 3: Šunku nakrájíme na tenké nudličky. Krok 4: Česnek oloupeme a prolisujeme k bramborám. Krok 5: Pak přilijeme mléko, vejce, přidáme nakrájené houby a šunku. Krok 6: Zahustíme moukou a směs ochutíme solí, pepřem, majoránkou. Dobře promícháme. Krok 7: Rozehřátou pánev nebo lívanečník potřeme olejem nebo sádlem. Krok 8: Z bramborákového těsta pečeme malé bramboráčky po obou stranách dozlatova.

TIP: Top 7: Bramboráky - oblíbené recepty

Zveřejněno 16. 10. 2010

Poznámka autorky ruzena

Bramboráčků je tu více druhů, ale s houbami jsem nenalezla žádný. Můžeme podávat se zeleninovým salátem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbové bramboráčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Wq9X

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbové bramboráčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Wq9X

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Také dělám podobné, jen houbičky čerstvé napřed podusím.

to je stary ale dobry -89 bodů

:-KRůženko, moc hezká fotka a bramboráčky moc pěkné:yes::yes:

vyborna vecere....hub mam v mrazaku dost a ostatni je doma vzdy...klidne bych vynechala sunku,nebo misto ni dala jen tak malinko na ovoneni slaninku.... :-p:-*:yes::yes::-K

Růženko, houby dávám do cmundy-bramboráku, když je mám a je to výborný. Tyhle tvoje malý a přílohový jsou krásné. Máš 4.bod:yes:

Výborný recept, moc hezká fotečka! :yes::yes:

No vida, my ho děláme a ani mě nenapadlo, že tu není, Růženko :-*:-p

a sa mi tak paci, ze som si ho fukla aj na fb

Růžo, super jídlo!! Krásně jsi to naaranžovala a dobrý nápad:-p:yes:

Tématické fráze:
houbova cmunda, houbové bramboráky, bramboracky s houbami, přílohové bramboráčky, bramborácky s houbama, houbový bramborak, bramboráčky, recept na přílohové bramboráčky, bramborák s houbami-recept, prilohove bramboracky recepty, bramboraky s houbami, recepty s houboví bramborák, houbové bramborak, houbove cmunda, jidla s houbama, bramborová jídla, houbový bramborák recepty, recept na houbový bramborák, bramborak z hub, bramboráky z hub

Suroviny:
houby čerstvé, brambory, šunka, mléko, česnek, vejce, mouka hladká, sůl, pepř černý, majoránka, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu