Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkonošská krkovice

Ačkoliv se krkovička používá spíše na minutky a grilování, výborná je i pečená. Zkuste ji připravit podle našeho receptu, s lečem, sýrem a smetanou. Jako přílohu doporučujeme brambory, vařené nebo třeba šťouchané. Výborný oběd máte na stole téměř bez práce.

Hodnocení receptu je 5,0 (72×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 1 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 138 kJ /
272 kcal
Bílkoviny23,03 g
Tuky15,05 g
Vláknina2,10 g
Cholesterol 60 mg
Sodík 1,42 g
Sůl3,55 g
Sacharidy10,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krkovičku nebo kotletku naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Krok 2: Maso položíme na pekáček, potřeme několika lžícemi leča, zasypeme hustě sýrem a zalijeme šlehačkou. Krok 3: Dáme péct asi na 40 minut.

Rozdělení vepřového masa: Jak využít jednotlivé části v kuchyni

Zveřejněno 26. 6. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkonošská krkovice

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ngm4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkonošská krkovice

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ngm4

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (89)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Zdravím a díky za recept:-*.Právě jsem dala pekáček do trouby.Dávám bodík :yes:
:-K:-Q:-Q<3

zralaholka: Děkuji, snad bude chutnat :-)

V neděli jsem udělala bylo to vynikající..Uložím.<3<3<3:yes::yes::yes:

marbene: to mne moc těší :-8:yes:

Výborný receptík,pro mě z krkovice,manžovi z prsou,patří mezi naše oblíbené a je to jednoduché,což mám ráda.:-K

caarrodejka: děkuji :-)

Luxusní obídek ..... celé rodině chutnalo :yes::yes::yes:

Valis: to mne moc těší :-K

Na kolik stupňů?

Sobal: 200, ke konci přidat na maximum ;-)

A když náš pod maso pokrájené brambory, tak máš kompletní jídlo.:-D

Karel: jasně :-8

Petra: Jo, to je dobrý nápad, děkuju+ papriky jsou v obchod pěkné:-K

lubinko, kupte si loupaná rajčata v plechovce ;-)

Jana Remkova: to si raději počkám na lepší rajčata, nyní to co jsem koupila u nás to jsou spíš takové červené amarouny bez chuti, škoda vyhozených peněz:-//

lubinka: Můžeš klidně koupit rajčata a papriku, podusit to na cibuli a tím pádem nahradíš lečo :-)

hosta: Moc děkuju, to neznám, pokouknu u nás v Albertu jestli to mají.:yes::-K

lubinka: místo mraženého leča doporučuji Tompu
http://hame.cz/products/show/cs?id=2033&slug=tompa

To vypadá na velikou mňaminu, přidávám další + bod, to určitě udělám, jen mám 1 dotaz, zavařené lečo už doma nemám (snězeno), do další sezóny dobrých rajčat je ještě dlouho, mohla bych na tu krkovici dát mražené lečo ze supermarketu ?:-?:-p:-K:yes:

lubinka: Zkuste sušená rajčata a paprikovou pastu, třeba Harissu (té jen na ovonění). Je to trochu dražší než lečo, ale chuťově bezkonkurenční!

Jaroslav Vondra: To mne moc těší :-)

Jaroslav Vondra 21. 2. 2016 19:55
Moc dobré.Vnouček a manželka si moc pochutnaly já samozřejmě také.Zařadil jsem do své kuchařky.;-):-D:yes:

Helena:proč ne? Zkusim;-)

Je to veľmi dobré, ale skúste na plech nakrájať na kolieska zemiaky a potom tam dať to mäso smotanu a sýr. Obed komplet za 40 minút,,,,,:-O

Irule: Tak to jsem ráda. :-)

Pochutnali jsme si :-p:yes:

slovhanka:;-)

Bezva nápad, rychlé a moooc dobré:-)):-p:-K

jirka: Nikdy neuvádím, tedy ne většinou. Zhruba na 200 stupňů doměkka;-)

NA KOLIK STUPŇŮ SE TO PEČE, ENÍ NIKDE UVEDENO. :-/

vladimir ohalek:;-),

děkuji nemá to chybu :-p:-D

vyzera to suprovo určite to najbližšie navarim diky

kustka: No joo, kdyby ten mrazák nebyl u nás pořád plný! :-D

Vypadá to mňamózně,dávám bod:yes: a ukládám do oblíbených:-p Domácí lečo si dělám sama-dávám ho do kelímků od Ramy-nezavářím a dávám rovnou do mrazáku.Je výborné.

Fanula:jasně, lečo domácí je super:-))

Jo,jo,jo,vypadá to dobře.Uvařím ,hned jak koupím krkovičku.Ale lečo udělám svoje.No šťochané brambory k tom né?Já k tomu taky třeba třešňovej kompot.Už se těším,moje Evička (manželka 54 roků spolu)ona je na maso.:-p:-p:-p.

znám to jako tatranský řízek....je tam ještě šunka a je to fakt mnamka:-p

Eva Santová: No, mám k tomu pečené brambory, ale klidně i vařené by nevadily :-)

Eva Santová 13. 8. 2015 19:14
Dobrý den,mohu mít dotaz? Toto asi není ve formě omáčky tak jakou přílohu doporučujete,vařený brambory např.? Moc děkuji

Ludmila pavlíková :;-):-p

Ludmila pavlíková 27. 8. 2014 08:32
toto papáníčko je vynikajicí:-* :-* :-* :-* :-* :-*:-* :-* :-* :-* :-* :-*

Jednoduchý a přitom naprosto vynikající recept! Je to již několikáté jídlo od paní Remkové, které jsme doma vyzkoušeli a ještě nikdy nezklamalo! :yes: Děkuji moc a těším se na další recepty! :-K :-p

zemoni: Dííky!!!:-))

Nic lepšího jsem nejedla,fakt bomba ;-)

Koubkova::-D:-D:-D:yes:

Máme dojedeno:-p:yes::-K

Tereza Blazkova: Děkuji, dnes vaříš podle mne?:-))

Jani :-), moc dobré jídlo :yes:, jenom jsem místo krkovice použila kotletu. S manželem jsme si pochutnali :-). Teď už jenom fotečka, bobík letěl už předtím ;-).

Tématické fráze:
krkovice recepty, krkovice, recepty z krkovice, krkovice recept, obed z krkovice, krkonošská krkovička, recepty krkovice, recept na krkovici, rychlé recepty z krkovičky, krkonošské kotlety, krkonošska kotleta, rychlé recepty z krkovice, krkovička recepty, recept na krkovicku, nové výborné recepty-krkovice, rychlá krkovice, rychlý oběd z krkovice, recepty s krkovice, výborné recepty z krkovičky, recept krkovice

Suroviny:
krkovice vepřová, lečo, sýr tvrdý, šlehačka, sůl, pepř, koření grilovací

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu