Postup přípravy
Krok 1: Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na dílky a z každého uděláme bulku. Necháme je asi 10 minut kynout.
Krok 2: Bulku rozválíme do tenkého oválu.
Srolujeme ho do rohlíku, při motání povytahujeme cípek, aby byl ovál co nejdelší a rohlík měl víc vrstev. Svinutý rohlík je krátký a tlustý - je třeba ho rukou rozválet. Nebojte se přitlačit a rohlík rozválet do tloušťky silného mužského palce. Krok 3: Takto rozválené tenké a delší rohlíky dáme nakynout na plech s pečícím papírem, pak ho potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme je prudce ve vyhřáté troubě.
Na první a poslední fotce - hotových rohlíků - vidíte rozdíl mezi rohlíkem potřeným vejcem před pečením a rohlíky potřenými jen vodou.
Srolujeme ho do rohlíku, při motání povytahujeme cípek, aby byl ovál co nejdelší a rohlík měl víc vrstev. Svinutý rohlík je krátký a tlustý - je třeba ho rukou rozválet. Nebojte se přitlačit a rohlík rozválet do tloušťky silného mužského palce. Krok 3: Takto rozválené tenké a delší rohlíky dáme nakynout na plech s pečícím papírem, pak ho potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme je prudce ve vyhřáté troubě.
Na první a poslední fotce - hotových rohlíků - vidíte rozdíl mezi rohlíkem potřeným vejcem před pečením a rohlíky potřenými jen vodou.
Zveřejněno 18. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tvarování rohlíků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/69pQ
Moje poznámka
Tvarování rohlíků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/69pQ
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 11 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 14 hodinami
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 14 hodinami
Mini vaflový špíz
Přidáno před 17 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno 17. 6. 2025 20:09
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno 17. 6. 2025 18:15
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenát s fazolovými lusky a vejcem
misula29 před 3 hodinami
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 4 hodinami
Poctivá květáková polévka
P.Ruslana před 5 hodinami
Mrkvový dort
anika.krenkova před 6 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
spamejlik před 7 hodinami
Cookies s čokoládou
Nutelkaa před 8 hodinami
Maďarská vepřová plec
Ivet88 před 9 hodinami
Stir-fry s mletým masem, zelenými fazolkami a červenou paprikou
spamejlik před 10 hodinami
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova před 10 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
TH před 11 hodinami
Tématické fráze:
motání rohlíků,
jak motat rohlíky,
jak se motaji rohliky,
vyroba rohliku,
návod na pečení rohlíku,
rohlíky recept,
jak se motá rohlík,
recept na rohlíky,
recepty pro začátečníky,
jak se tvarují rohlíky,
rohlíky,
motání rohlíků video,
motání loupáků,
jak motat loupáky,
rohlík,
výroba rohlíků video,
jak motat rohlík,
postup motání rohlíků,
jak se motaji loupaky,
popis pracovního postupu recept
Suroviny:
těsto kynuté
Komentáře (24)
A rohlík můžeš klidně motat i z trojúhelníku, ale toto mi při výrobě velkých rohlíků přijde rychlejší (u malých, třeba bratislavských, zůstávám u dělení kruhu na výseče). Myslím, že při tomto způsobu je těsto i víc natenko vyválené, víckrát ho "namotáš" a hotový, upečený rohlík je víc podobný kupovanému.