Langoše se studeným dresinkem
Suroviny
Porce: 10 - 12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 330 kJ / 4 142 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 160,00 g |
Tuky | 50,00 g |
Vláknina | 30,00 g |
Cholesterol | 120 mg |
Sodík | 2,01 g |
Sůl | 5,00 g |
Sacharidy | 748,00 g |
Postup přípravy
Do mísy vsypeme všechnu mouku, přidáme lžičku soli, kysanou smetanu,kvásek a mléko. Vypracujeme hladké těsto, které necháme pod utěrkou vykynout. Krok 2: Kvásek: do hrnku rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a trochu méka.Rozmícháme a vložíme do mikrovlnky na 90 stupňů asi na 2 minuty, dokud nevzejde kvásek. Krok 3: Z připraveného těsta jej po částech oddělujeme mokrýma rukama, utvoříme kouli, kterou od středu prsty vytahujeme do slabé placky. Dbáme na to, aby se placka neprotrhla a během práce s ní si stále máčíme ruce, aby se na ně těsto nelepilo. Při tvoření placky ji v rukách pootáčíme a prověšujeme, aby zůstal kulatý tvar. Ve fritovacím hrnci bez košíku potom smažíme na 180 stupňů po obou stranách do zlatova. Krok 4: Vidličkou vyjmeme z fritézy, necháme okapat olej a položíme na talíř s ubrouskem, aby se odsála přebytečná mastnota. Nakonec na langoš lžící plošně naneseme dresink a posypeme ochuceným sýrem. Krok 5: DRESINK:
V nádobě smícháme velkou kysanou smetanu s kečupem,mletou paprikou a utřeným česnekem se solí.Množství kečupu a česneku volíme dle požadované chuti. Krok 6: ZDOBENÍ:
Langoše křížem lehce polijeme kečupem a posypeme sýrovou směsí.
Zveřejněno 27. 12. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Langoše se studeným dresinkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/njqW
Moje poznámka
Langoše se studeným dresinkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/njqW
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 3 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 15 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 16 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křehký koláč s nektarinkami
MajdaTrajda před 18 minutami
Žampionový krém
blanka12 před 29 minutami
Meruňkový koláč
jalamo před 2 hodinami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 2 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 3 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 4 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 4 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 7 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 7 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 12 hodinami
Tématické fráze:
česnekový dip na langoše,
gramáž langose,
dip na langose,
česnekový dresing na langoše,
langoše recept,
zdobeni langosu,
dip k langoše,
langose 1kg hladke mouky zakysana smetana,
langoše z mikrovlnky,
dipp na langoše,
langoše v v mikrovlnce,
langoše z fritézy,
langoše na 10 porcí,
langoše ze zakysanky,
langose co na ne,
langose ve friteze,
langoše zdobení,
dresink cesnek9vy,
fritéza na langoše,
ozdobení langoše
Suroviny:
mouka hladká,
droždí,
sůl,
cukr,
smetana zakysaná,
mléko,
smetana zakysaná,
kečup sladký,
paprika sušená sladká,
sůl,
česnek,
kečup sladký,
sýr strouhaný,
sůl,
paprika sušená sladká,
koření,
Komentáře (10)
Jj, máte recht
Tak podľa mňa to nie je to isté. Je rozdiel dať rozdielne množstvo smotany do cesta ( pretože malá smotana sa vyrába v roznych gramážach ) a dať rozne množstvo hrášku do šalátu, kde na tom množstve skutočne nezáleží. Každý si moze množstvo upraviť. Hlavne, ak aj vám bolo jasné, čo sa tým hráškom myslelo, len ste si potrebovali troška rýpnuť.
No, to je něco podobného jako "1 malý sterilovaný hrášek"
"Myslím, že každý má toľko inteligencie, aby pochopil, čo autorka myslí. Alebo nie?"