Postup přípravy
Krok 1: Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na dílky a z každého uděláme bulku. Necháme je asi 10 minut kynout.
Krok 2: Bulku rozválíme do tenkého oválu.
Srolujeme ho do rohlíku, při motání povytahujeme cípek, aby byl ovál co nejdelší a rohlík měl víc vrstev. Svinutý rohlík je krátký a tlustý - je třeba ho rukou rozválet. Nebojte se přitlačit a rohlík rozválet do tloušťky silného mužského palce. Krok 3: Takto rozválené tenké a delší rohlíky dáme nakynout na plech s pečícím papírem, pak ho potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme je prudce ve vyhřáté troubě.
Na první a poslední fotce - hotových rohlíků - vidíte rozdíl mezi rohlíkem potřeným vejcem před pečením a rohlíky potřenými jen vodou.
Srolujeme ho do rohlíku, při motání povytahujeme cípek, aby byl ovál co nejdelší a rohlík měl víc vrstev. Svinutý rohlík je krátký a tlustý - je třeba ho rukou rozválet. Nebojte se přitlačit a rohlík rozválet do tloušťky silného mužského palce. Krok 3: Takto rozválené tenké a delší rohlíky dáme nakynout na plech s pečícím papírem, pak ho potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme je prudce ve vyhřáté troubě.
Na první a poslední fotce - hotových rohlíků - vidíte rozdíl mezi rohlíkem potřeným vejcem před pečením a rohlíky potřenými jen vodou.
Zveřejněno 18. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tvarování rohlíků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/69pQ
Moje poznámka
Tvarování rohlíků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/69pQ
Nejnovější recepty
Kuskusový salát s grilovanou zeleninou
Přidáno před 54 minutami
Papriky plněné lečem
Přidáno před 2 hodinami
Krémová květáková polévka s mrkví a smetanou
Přidáno před 4 hodinami
Mirabelková marmeláda
Přidáno před 18 hodinami
Zelenina po čínsku s hlívou a shitake
Přidáno před 23 hodinami
Borůvková snídaně
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hořčicové brambory
Entony před 6 minutami
Žebírka BBQ
dastymisa před 2 hodinami
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Klivan před 12 hodinami
Smažené cukety
Tajemnost před 14 hodinami
Zelené fazolky na slanince
cherst před 15 hodinami
Houbová smaženice
Sam.79 před 15 hodinami
Osvěžující melounové smoothie
Valis před 16 hodinami
Drobenkový koláč
Popelkaa před 16 hodinami
Mrkvové šátečky od Ivety
Hanis před 17 hodinami
Tématické fráze:
motání rohlíků,
jak motat rohlíky,
jak se motaji rohliky,
vyroba rohliku,
návod na pečení rohlíku,
rohlíky recept,
jak se motá rohlík,
recept na rohlíky,
recepty pro začátečníky,
jak se tvarují rohlíky,
rohlíky,
motání rohlíků video,
motání loupáků,
jak motat loupáky,
rohlík,
výroba rohlíků video,
jak motat rohlík,
postup motání rohlíků,
jak se motaji loupaky,
popis pracovního postupu recept
Suroviny:
těsto kynuté
Komentáře (24)
A rohlík můžeš klidně motat i z trojúhelníku, ale toto mi při výrobě velkých rohlíků přijde rychlejší (u malých, třeba bratislavských, zůstávám u dělení kruhu na výseče). Myslím, že při tomto způsobu je těsto i víc natenko vyválené, víckrát ho "namotáš" a hotový, upečený rohlík je víc podobný kupovanému.